x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Se strânge lațul!

Se strânge lațul!

de Oana Stancu Zamfir    |    06 Apr 2015   •   20:07

Un laț din ce în ce mai greu se strânge în jurul lui Băsescu Traian. Primele mișcări ale acestuia au fost mânuite de Laura Codruța Kovesi în clipa în care a lăsat să curgă spre public informațiile legate de alimentarea campaniei prezidențiale cu banii de la Cocoș, Pinalti & co. Operațiuni guvernamentale cu țintă certă: “Furăm împreună, vă opriți și voi, hrăniți și clientela, dar grosul merge la campanie”. Datele acestei operațiuni sunt mult peste cele care au fost folosite pentru a-l băga după gratii pe Adrian Năstase. Și atunci cum să fie făcut scăpat Băsescu Traian de același DNA care comunică publicului că el a fost beneficiarul hoțiilor?

Apoi lațul s-a strâns din nou, cercul s-a micșorat când a fost pus sechestru pe Nana. Încă o dată când DNA s-a dus cu Băsică după valul doi de interceptări cu fratele Mircea care spune în clar că i-a dat lui Băsescu Traian 300.000 de euro din banii murdari de la Bercea. Și încă o dată zilele acestea când a fost ridicat Yassin, omul care-l poate îngropa definitiv pe fostul președinte și o va face pentru a-și scăpa propria piele. În curând,foarte curând, acest laț de va strânge într-un clic scurt, tăios! Zgomotul de închidere al cătușelor pe mâinile tremurând de furie.

De ce face asta Laura Codruța Kovesi? Poate din sete de putere, poate din răzbunare, poate din dorința de reabilitare a propriului nume.

Va fi arestarea lui Băsescu Traian un act de dreptate? Va fi! El nu va îndrepta însă și lucrurile strâmbe din sistemul judiciar și din aceasta țară. Pentru asta e nevoie de legi noi și oameni noi care să le aplice, oameni nepătați de abuzuri care să poată înfrâna abuzuri viitoare și găsi soluții pentru repararea celor deja comise.

×