x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Si, totusi, Francisc exista in Romania!

Si, totusi, Francisc exista in Romania!

de Valentin Stan    |    27 Ian 2007   •   00:00
Si, totusi, Francisc exista in Romania!

"Se va trece la administrarea dezbaterilor orale si noi estimam ca, undeva, spre sfarsitul anului 2008, va exista o hotarare a Tribunalului de la Haga,pe care o vom respecta si unii, si ceilalti"

Presedintele Traian Basescu a avut, conform comunicatului presedintiei, "convorbiri oficiale cu omologul sau ucrainean, Victor Yuschenko", la 15 ianuarie 2007. Comunicatul precizeaza: "In cadrul intrevederii a fost discutata si tema privind functionarea comisiei prezidentiale comune, necesara imbunatatirii relatiilor bilaterale, la cel mai inalt nivel. In acest sens, cei doi sefi de stat au convenit ca prima sesiune a acestei comisii comune prezidentiale sa aiba loc in prima jumatate a acestui an (...)". Este vorba de comisia care trebuia sa abordeze, in cadrul a trei comitete, probleme sensibile din relatiile bilaterale, conform Rador, dupa declaratiile lui Yuschenko: "Primul comitet se va ocupa de reglementarea conflictului transnistrean, al doilea va lucra pe problema minoritatilor nationale, (...) iar al treilea comitet se va ocupa de canalul Bastroe". (BBC, 21 aprilie 2005, ora 18:05).

La aceeasi intalnire, din ianuarie 2007, Basescu s-a referit la rezolvarea contenciosului bilateral, legat de delimitarea platoului continental in Marea Neagra, anuntand: "Credem ca in cursul acestui an se va trece la administrarea dezbaterilor orale si noi estimam ca, undeva, spre sfarsitul anului 2008, va exista o hotarare a Tribunalului de la Haga, pe care o vom respecta si unii, si ceilalti" (Rador, ANTENA 3, 15 ianuarie 2007, 12:42).

Un adept al domnului Basescu ma dojenea, zilele trecute, pentru critica adusa marelui om de stat! Acest adept, care posta pe forumul Jurnalului National, pe 13 ianuarie 2007, sub pseudonimul "Francisc", imi transmitea: "Mai jivina. Esti un bou nelimitat. Ne plictisesti javra cu acest vesnic subiect in mintea ta de sifilitic. Dute dracului jegosule". Punctuatia si acuratetea gramaticala apartin "adeptului" din marea masa a sustinatorilor presedintelui!

Dupa intalnirea Basescu-Yuschenko de la Bucuresti, din aprilie 2005, cand s-au pus bazele "comisiei prezidentiale" despre care aflam, in ianuarie 2007, ca va incepe sa functioneze "in prima jumatate a acestui an", Traian Basescu a promis natiunii romane si, evident, lui "Francisc", conform Rador: "Termenul pe care noi ni l-am stabilit pentru solutionarea tuturor problemelor in litigiu este sfarsitul anului 2005, iar constituirea unei comisii cu trei sectiuni care ataca toate cele trei probleme aflate in contencios, la nivel prezidential, probeaza vointa noastra de a le solutiona" (RADIO ROMANIA ACTUALITATI, 21 aprilie 2005, ora 22:01). "Noi am deschis o noua oportunitate prin decizia de a redeschide discutiile bilaterale pe tema platoului continental, problema care, oricum, n-ar putea fi rezolvata pana la sfarsitul anului 2005, in Curtea de la Haga. Termenul pe care noi ni l-am stabilit, pentru solutionarea tuturor problemelor in litigiu, este sfarsitul anului 2005" (BBC, 21 aprilie 2005, ora 18:05).

Cum? Toate problemele trebuiau rezolvate pana la sfarsitul lui 2005 cu ajutorul comisiei prezidentiale si aceasta va incepe sa lucreze abia din 2007? Problema platoului continental trebuia rezolvata "bilateral" pana in 2006, iar acum aflam ca, "undeva, spre sfarsitul anului 2008, va exista o hotarare a Tribunalului de la Haga, pe care o vom respecta si unii, si ceilalti"?

Dragii mei, va dati seama ca Francisc exista, totusi, in Romania? Si ca toti oamenii cinstiti si decenti care cunosc valoarea cuvantul dat, care au "obsesia" de a nu fi inselati, compromisi sau condusi de nonvalori sau incompetenta crasa si care mai cred in Basescu, sunt colegi de crez cu Francisc?
×
Subiecte în articol: editorial