Literatura de sertar era pasibilă de anchete şi chiar de ani de puşcărie în anii stalinismului. Acum lecturez cu interes lucrări de mare forţă intelectuală scrise în puşcărie în anii democraţiei unilateral dezvoltate. Genul literaturii de penitenciar este alimentat nu doar din dorinţa de supravieţuire a autorilor; el devine o revanşă prin lecţii de moralitate şi de superioritate intelectuală a condamnaţilor faţă de uneltele sistemul torţionar care au executat comanda abuzivă a Centrului ocult care conduce România.
,,Trofeul Calităţii’’, mizerabil proces politic, a produs prin consecinţele lui câteva lucrări remarcabile semnate nu de autorii rechizitoriilor şi motivaţiilor maloase, ci de Adrian Năstase şi Bogdan Popovici. Din ,,centrul cultural’’ al puşcăriei Titu, Bogdan trimite spre publicul încă liber o nouă lucrare –Războiul evenimentelor economice. Seria zero a cărţii aduce o primă evaluare a fenomenului conferinţelor, seminariilor, marilor forumuri care analizează economia planetei, factorii care influenţează deciziile cu efect direct asupra prosperităţii. Într-o singură zi se desfăşoară 16 000 de asemenea evenimente în lume, ceea ce ar părea că fenomenul se sufocă în propria creştere. Cartea orientează şi face trimiteri surprinzătoare spre conexiunile economiei globale cu acest veritabil război al evenimentelor economice. Aglomerările urbane supravieţuiesc dacă nasc şi idei şi pot fi reglate de ordine interioară.
Războiul economic , aparent paşnic, are şi faţeta concurenţei acerbe din interiorul evenimentelor economice în care state, companii multinaţionale, firme sau inventatori se luptă pentru impunerea de produse, mărirea cotei de piaţă. Concurenţa între forumurile economice şi motoarele aflate în spatele lor sunt aduse în atenţie de lucrarea lui Bogdan Popovici, care, timp de 17 ani, până la condamnarea din 2012, a condus Forum Invest, organizator regional competitiv de evenimente economice .