x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Tudor Octavian - Situaţii pozitive

Tudor Octavian - Situaţii pozitive

de Tudor Octavian    |    17 Sep 2008   •   00:00

SCRIITORUL DE LA PAGINA 3
Doamna Ionescu aprecia la amantul ei, Gigi, faptul că-şi iubea soţia şi că nu şi-ar fi părăsit-o niciodată pentru altă femeie.
La rîndul său, domnul Gigi Stelian aprecia la doamna Ionescu, pe lîngă calităţile ei remarcabile de amantă, grija deosebită pe care i-o purta soţului Ionescu. Nici domnul Ionescu, tată a doi copii minori foarte reuşiţi, nu şi-ar fi abandonat băieţii şi nevasta petru amanta lui de la scara C. Toţi gîndeau pozitiv: amanţii cu amanţii, dar casa trebuie să rămînă casă.SCRIITORUL DE LA PAGINA 3
Doamna Ionescu aprecia la amantul ei, Gigi, faptul că-şi iubea soţia şi că nu şi-ar fi părăsit-o niciodată pentru altă femeie.
La rîndul său, domnul Gigi Stelian aprecia la doamna Ionescu, pe lîngă calităţile ei remarcabile de amantă, grija deosebită pe care i-o purta soţului Ionescu. Nici domnul Ionescu, tată a doi copii minori foarte reuşiţi, nu şi-ar fi abandonat băieţii şi nevasta petru amanta lui de la scara C. Toţi gîndeau pozitiv: amanţii cu amanţii, dar casa trebuie să rămînă casă.

Doamna Stelian era la curent cu aventura lui Gigi, însă nu făcea caz de ea, fiindcă o admira enorm pe doamna Ionescu. Dac-aş putea şi eu, spunea doamna Stelian, să am un iubit şi, în acelaşi timp, să-mi iubesc şi bărbatul, ce bine ar fi! Dar m-a pedepsit Dumnezeu să-l iubesc numai şi numai pe Gigi.

Adevărul e că doamna Stelian şi-a verificat în mai multe rînduri sentimentle faţă de Gigi, întîi cu poştaşul, un tinerel fişneţ şi discret, apoi cu administratorul de bloc, chiar în cămăruţa unde acesta scria chitanţele pentru întreţinere, şi a treia oară tocmai în Sectorul 6, cu un profesor de liceu cu ochelari, cu care s-a simpatizat de la prima vedere în metrou. Cînd s-a despărţit de profesor, explicîndu-i că de fapt nu-l iubeşte şi că e tot timpul cu gîndul la Gigi al ei, acesta a fost extrem de înţelegător. Crezi că mie îmi e mai uşor, a spus ochelaristul, crezi că e simplu să te împarţi între o soţie perfectă, cum e nevastă-mea, şi o amantă desăvîrşită, cum eşti tu?!

Doamna Stelian s-a gîndit multă vreme la dragostea pe care profesorul i-o purta nevestei lui şi în suflet i s-a strecurat îndoiala: Oare Gigi mă iubeşte sincer, sau zice numai aşa de formă, ca să fie respectat de amantele lui? Ar fi îngrozitor să mă mintă, să stau o viaţă alături de un om care nu ţine la mine!

Într-o joi, după ce s-a asigurat că Gigi e la serviciu, nu la doamna Ionescu, şi apoi l-a sunat şi pe domnul Ionescu, pentru a fi sigură că e la amantă şi nu pe teren, doamna Stelian i-a făcut o vizită doamnei Ionescu, la scara F. Cînd s-au despărţit, cu ochii în lacrimi, cele două femei aveau totate motivele să se considere prietene. Te iubeşte, fată, îţi garantez eu că te iubeşte cu adevărat – i-a zis doamna Ionescu doamnei Stelian – măcar de m-ar iubi şi Robert al meu, cît te adoră Gigi al tău. Normal ar fi fost să spună Gigi al nostru, însă doamna Ionescu avea un simţ al proprietăţii foarte exact.

Seara, ştiind de acum că Gigi al ei nu-şi risipise dovezile de iubire pe alte proprietăţi, doamna Stelian s-a convins încă odată că ce era al ei era numai al ei.

Ce bine e cînd oamenii nu se întind mai mult decît îi ţine plapuma, i-a zis ea doamnei Ciugulea, amanta domnului Ionescu de la scara C. Aluzia cu plapuma şi cu întinsul era cît se poate de drăguţă şi doamna Ciugulea ar fi trebuit s-o aprecieze. Numai că doamna Ciugulea a răspuns ţîfnos: Toţi bărbaţii e nişte porci! Dintr-odată, doamna Ionescu şi-a dat seama că întregul sistem de relaţii pozitiv-erotice din bloc stătea să se prăbuşească. Te pomeneşti că Gigi al meu a înşelat-o cu alta!? Îl nenorocesc, dacă-l prind, şi-a zis ea furioasă. Dar, după ce şi-a mai revenit, a găsit şi o soluţie sută la sută pozitivă: De ce să-l nenorocesc, că mă nenorocesc şi pe mine. Mai bine îl sun pe Gomoiu de la scara F. că mereu mă întreabă, mînca-l-ar mama, ce fac de rămîn atît de "atracţioasă".

×
Subiecte în articol: editorial gigi doamna stelian