x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Un nerusinat si penibilii sai aplaudaci

Un nerusinat si penibilii sai aplaudaci

de Valentin Stan    |    13 Ian 2007   •   00:00
Un nerusinat si penibilii sai aplaudaci

(...) Romania a inceput discutiile cu tarile interesate si veti vedea din intalnirile bilaterale acest lucru, ne propunem ca in mandatul nostru sa reusim finalizarea unei solutii pentru Kosovo

"Admirabila" Dana Deac, cea care nu mai "stia cu exactitate" cine l-a "numit" pe presedintele Basescu "chiar un soi de Kennedy al Balcanilor", ne-a parasit pentru un "televizor" mai bun. A lasat Antena 3 in "Cafeaua cu Sare" a iubirii nemarginite fata de parintele natiunii si s-a cocotat vesela pe antena TVR 1, acolo unde ii era locul, alaturi de "vocile de aur" ale corului prezidential public (adica pe banii nostri)! Nu inainte de interviul pe care i l-a luat Maretului Conducator (25 decembrie 2006, Antena 3).

Traian Basescu si-a prezentat, printre altele, istoricele infaptuiri si stralucitele perspective pe care le-a adus poporului roman, prin grandioasa sa politica externa. Astazi, va infatisez doar una dintre ele, conform comunicatului oficial din 26 decembrie 2006:

"In ceea ce priveste Balcanii de Vest: aici - sigur, nu e un secret pentru nimeni si nu voi intra in partea discreta a lucrurilor - dar, pentru cei avizati pe politica externa, se stie foarte bine ca anul trecut... anul acesta, in luna septembrie, trebuia sa se ia decizia cu privire la statutul Kosovo. Faptul ca nu s-a luat decizia in septembrie anul acesta este o reusita a diplomatiei romane, care nu neaga solutia pe care o va adopta Grupul de Contact, dar am solicita, ca tara vecina cu Serbia, sa se astepte constitutia noua a Serbiei, sa se astepte alegerile in Serbia, dupa care, cu puterea legitima, sa se stabileasca solutia finala".

Adica, super-diplomatia lui Super-Basescu a oprit America, Franta, Marea Britanie, Germania, Italia si Rusia sa ia o decizie in privinta statutului Kosovo, decizie care ar fi trebuit luata in luna septembrie 2006! Va dati seama ce puternic e presedintele si ce glorioasa diplomatia romana? Bun, sper sa nu moara nimeni de ras, acum!

In octombrie 2005, diplomatia lui Basescu a detinut presedintia Consiliului de Securitate al ONU! Cea mai importanta pozitie pe care o pot detine acesti cascadori ai rasului, pe plan international! Stiti ce a debitat Basescu, pe 17 septembrie 2005, conform comunicatului oficial, la aterizarea pe solul patriei, dupa revenirea de la Adunarea Generala a ONU, unde a prezentat pozitia oficiala a Romaniei?

"Un alt punct din interventia noastra a fost legat de problema Kosovo. Probabil, in mandatul nostru de presedintie a Consiliului de Securitate va trebui sa se gaseasca o solutie pentru Kosovo. Din acest punct de vedere, Romania a inceput discutiile cu tarile interesate si veti vedea din intalnirile bilaterale acest lucru, ne propunem ca in mandatul nostru sa reusim finalizarea unei solutii pentru Kosovo"!

Stiti ce cascade de ras au curs la New York, ca urmare a prestatiei acestui cabotin politic, care este o rusine pentru Romania? Cum poate un sef de stat sa-si propuna rezolvarea unei probleme care a insangerat Balcanii, din 1999 pana acum, in doar o luna de zile, in 2005? De fapt, in doar sapte zile, fiindca Declaratia Consiliului de Securitate, care a hotarat lansarea procesului politic pentru gasirea unei solutii in Kosovo, s-a dat abia pe 24 octombrie 2005, in ciuda promisiunii penibilului nostru lider ca solutia se va gasi in chiar luna aceea... Solutia nu s-a gasit nici azi! Si nu s-a gasit, ca urmare a "reusitei diplomatiei romane"? Care a impiedicat luarea unei decizii in "septembrie 2006"? Cand Basescu anuntase deja rezolvarea problemei Kosovo inca din octombrie 2005? Cat de nerusinat trebuie sa fii, ca sa vinzi asemenea gogosi poporului roman? Dana Deac stie, pentru ca, intotdeauna, "prietenii stiu de ce"!
×
Subiecte în articol: kosovo editorial