x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Un primar fără niciun Dumnezeu și un Moș Crăciun cu taxă

Un primar fără niciun Dumnezeu și un Moș Crăciun cu taxă

de Serban Cionoff    |    28 Noi 2021   •   11:36
Un primar fără niciun Dumnezeu și un Moș Crăciun cu taxă

Așadar, aici am ajuns mulțumită primarului general al Capitalei, USR-istul Nicușor Dan, votat cu nețărmurită frenezie de majoritatea decidentă a corpului electoral al urbei noastre! Mă refer, după cum sunt convins că ați înțeles, la ideea edilului-șef al Urbei lui Bucur Ciobanul- vorbă să fie, idee!-, de a pune taxă de intrare la Târgul de Crăciun din Piața Universității. Nu contează câți creițari trebuie să scoată din buzunar vizitatorii, parcă 7 lei de persoană, inclusiv pentru copii care au peste 12 ani. Contează, rușinos de mult, meschinăria acestei decizii. Decizie care și în condiții de normalitate ar fi fost tot una detestabilă. Dar încă în condițiile în care de abia și-a intrat în atribuții noul guvern susținut de o majoritate parlamentară solidă, dar Bucureștiul și țara mai trebuie să facă față nenorocitei molime care ne terorizează de aproape doi ani, ca și gravelor sale consecințe economice și sociale.

 Împrejurări în care ne doream ca Târgul de Crăciun să devină o oază de liniște, de lumină și de încredere. Făcându-ne să uităm de amarul zilelor și nopților de restriște și de teamă. Teamă pe care o odioasă propagandă ne-o induce sistematic, într-o totală contradicție cu nobilul efort al lumii medicale de a ne preveni și a ne ajuta să facem față acestui impas.  De aici ieșind în evidență urâțenia fără margini a ideii de a scoate bani din nevoia noastră de lumină, de liniște și de speranță.

 Meschinăria deciziei este cu atât mai revoltătoare cu cât Târgul de Crăciun ne trimite cu gândul  și cu sufletul la sărbătoarea nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Mântuitorul ale cărui învățături ne-au fost și ne sunt temei al încrederii și al solidarității. Valori esențiale ale moralei creștine la care  este atât de mare nevoie să ne întoarcem după ce, ani și ani la rând, am fost asmuțiți unii contra altora. Dar care, din păcate, sunt acum valori pe care ideologia progresistă- în realitate, profund regresistă- a lui Nicușor Dan și a băieților săi nu doar că nu le recunoaște, ci, mult mai grav, le sfidează. De ajuns să ne amintim că, atunci când au depus jurământul la Palatul Cotroceni, reprezentanții USR într-un precedent executiv nu au vrut să jure pe Biblie.   

 Adăugați la toate acestea și faptul că pentru copii și pentru tinerii Bucureștiului întâlnirea cu Moș Crăciun și cu surprizele sale rămâne un eveniment pe care îl așteaptă cu foarte mult drag. De ce, oare, atunci,  ar trebui să lăsăm ca cineva, fie el și edilul șef al Capitalei, să facă din asta  un meschin pretext pentru a-și băga mâna în buzunarele părinților, bunicilor sau ale neamurilor lor? Ca și în buzunarele noastre, ale celor care vrem să facem, oamenilor noștri dragi, daruri de Crăciun...   

 Că pe primarul general Nicușor Dan la asta l-a dus mintea și așa a procedat,  nu mă mir! Mă miră, însă, tăcerea lașă cu care voci altminteri foarte sonore când era să dea sentințe pentru anumite persoane sau formațiuni politice- de fapt niște foarte anumite!-, acceptă mârșava vămuire și întorc capul ca și cum n-au văzut, n-au auzit. Există, din fericire, și o excepție salutară, cea a senatoarei Gabriela Firea, care i-a cerut, pe un ton răspicat și demn, lui Nicușor Dan să renunțe neîntârziat la acest plan nerușinat. Cerere la care, bineînțeles, primarul  Nicușor Dan nu a binevoit nici până acum să răspundă. Și, cu siguranță, nici nu o va face…

 La urma-urmelor, de ce ne-am mai mira? Asta am votat, asta avem! Un primar fără niciun Dumnezeu și un Moș Crăciun cu taxă.

                                                               Șerban  CIONOFF

      

    

×
Subiecte în articol: nicusor dan