x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Euro 2016 EURO 2016: Anghel Iordănescu - Suntem din nou în cărți pentru calificare

EURO 2016: Anghel Iordănescu - Suntem din nou în cărți pentru calificare

15 Iun 2016   •   22:59
EURO 2016: Anghel Iordănescu - Suntem din nou în cărți pentru calificare
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a declarat, miercuri seara, după egalul cu Elveția, că tricolorii sunt din nou în cărți pentru calificarea în optimile de finală ale EURO 2016.

 

''Am luat un punct, dar suntem din nou în cărți pentru calificare, depindem doar de noi. Sper să reușim să câștigăm cu Albania, pentru că ne dorim foarte mult calificarea'', a declarat Iordănescu după meciul cu Elveția.

''Apreciez că au fost două reprize totale diferite. Prima a fost mai bună pentru noi, am încercat să avem posesia și să dezvoltăm jocul în benzi. Am marcat un gol și am avut și alte situații. Și, dacă am fi marcat la ocaziile lui Chipciu și Săpunaru, am fi închis jocul. Repriza a doua a fost controlată de Elveția, noi am suferit foarte mult, am avut multe momente în care am fost puși în situația asta și nu am mai reușit evoluția din prima repriză și pentru că a trebuit să facem două schimbări pentru accidentări și nu cele dorite'', a comentat Iordănescu evoluția tricolorilor. Pintilii a fost înlocuit la pauză, iar Raț a solicitat schimbarea în repriza secundă.

''Suferim mult fizic, ne e greu să ducem două jocuri în 3-4 zile și am încercat să aducem câțiva jucători proaspeți în primul unsprezece'', a explicat selecționerul schimbările din echipa de start față de meciul cu Franța (Prepeliță, Torje, Chipciu, Keșeru).

''Am suferit mult în ultima parte a meciului, poate dacă făceam schimbările dorite jocul nu ar fi suferit'', a subliniat Iordănescu.

''După meciul cu Franța ne-am propus să câștigăm cu Elveția, iar la pauză le-am cerut jucătorilor să nu facă pasul înapoi, să nu jucăm la egal, dar a venit golul egalării. Ăsta e fotbalul. Am întâlnit o echipă a Elveției cu forță de joc, care a câștigat duelurile individuale'', a precizat Anghel Iordănescu.

Antrenorul naționalei a menționat că ''e foarte greu la acest nivel cu o echipă care nu are experiență internațională la competițiile mari'', reamintind că România are un singur jucător care a mai evoluat la un Campionat European (Răzvan Raț, n. red.), ''iar presiunea jocului, a rezultatului, a adversarului ne-a pus în dificultate''.

''Așteptam mai multe de la jucătorii noi introduși în primul 'unsprezece', după cum așteptam mai mult și de la cei care au intrat pe parcurs, în special de la Hoban, care trebuia să vină cu ceva în plus'', a mai spus Iordănescu.

Antrenorul naționalei a recunoscut că echipa României a pierdut puncte după două goluri fabuloase, marcate de Payet și Mehmedi. ''E adevărat că la golul elvețienilor a fost puțină șansă, deoarece mingea a rămas la ei'', a menționat Iordănescu.

Selecționerul a trecut în revistă problemele medicale cu care se confruntă jucătorii noștri: ''Pintilii are probleme extrem de serioase și nu știu cum va decurge recuperarea sa. Raț are și el probleme, e greu de spus cum va fi peste trei zile. Filip, intrat în repriza a doua, a reclamat și el probleme de sănătate, dar n-ar trebui să ne îngrijoreze. Problemele pe care le are Stancu ar putea fi mai simple, el având dureri musculare. Mai există mici contuzii la alți jucători''.

''Vom introduce jucători noi cu Albania, dacă nu vom reuși să-i recuperăm pe cei accidentați'', a conchis Iordănescu, adăugând cu o ironie amară: ''Poate vom aduce și din România''.

Naționala de fotbal a României a terminat la egalitate cu formația Elveției, 1-1 (1-0), miercuri, pe stadionul ''Parc des Princes'' din Paris, într-un meci din Grupa A la EURO 2016, dar păstrează șanse de calificare în optimile de finală.

Golurile au fost marcate de Bogdan Stancu (18 — penalty), respectiv Admir Mehmedi (57).

După 1-2 cu Franța și 1-1 cu Elveția, România trebuie să câștige cât mai clar meciul cu Albania, din 19 iunie (Lyon), pentru a avea șanse la calificare, chiar și de pe locul al treilea din grupă.

×