x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Euro 2016 EURO 2016: Islanda a produs o surpriză uriașă în optimi, 2-1 cu Anglia

EURO 2016: Islanda a produs o surpriză uriașă în optimi, 2-1 cu Anglia

28 Iun 2016   •   05:12
EURO 2016: Islanda a produs o surpriză uriașă în optimi, 2-1 cu Anglia
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Naționala de fotbal a Islandei a produs o mare surpriză la EURO 2016, luni seara, la Nisa, prin victoria cu scorul de 2-1 (2-1) în fața selecționata Angliei și calificarea în premieră în sferturile de finală competiției.

 

Echipa Islandei, debutantă la un turneu final, a reușit o performanță uluitoare și totodată una dintre cele mai mari surprize din ultimii ani.

Ragnar Sigurdsson (6) și Kolbeinn Sigthorsson (18) au marcat golurile islandezilor, în timp ce Wayne Rooney (4 — penalty) a marcat golul englezilor, care au dezamăgit din nou.

Partida a început nefast pentru islandezi, careu au fost sancționați cu penalty în chiar minutul 4 al meciului, după ce portarul Halldorsson l-a faultat stupid pe Sterling, iar Wayne Rooney a transformat lovitura de pedeapsă.

Islanda a reușit o egalare foarte rapidă, peste doar două minute (6), prin Ragnar Sigurdsson, care a reluat în plasă mingea recentrată de Arnason, după o aruncare de la margine. 
Reprezentativa Albionului a reluat atacurile în valuri, iar Alli (15) a șutat puțin peste transversală, fiind imitat de Kane, un minut mai târziu.

Când nimeni nu se aștepta, Islanda a reușit o fază cursivă și Sigthorsson (18) a tras la poartă de la 15 metri, portarul Hart scăpând mingea în plasă.

Restul meciului a decurs după un scenariu previzibil, Anglia a atacat în căutarea golului, Islanda s-a apărat și a încercat rare incursiuni ofensive. O bună oportunitate pentru echipa lui Hodgson a venit în minutul 28, când voleul lui Kane a fost scos de sub bară de portar.

Islanda a replicat printr-un șut de la distanță al lui Skulason (34), foarte aproape de poartă.

Englezii au fost neinspirați în fața buturilor lui Halldorsson și nu au reușit să își creeze ocazii prea mari: Rooney (35) a tras peste poartă, iar șutul-centrare al lui Sturridge a fost reținut de goalkeeper-ul islandez (43).

Islanda putea tranșa disputa în debutul reprizei secunde (55), dar mingea trimisă din foarfecă de Ragnar Sigurdsson a fost pe direcția lui Harte, care a salvat golul.

Anglia a părut mai lentă și mai previzibilă după pauză și nu a reușit să mai creeze pericol așa des la poarta lui Halldorsson, o ocazie notabilă fiind șutul peste poartă de la 10-11 metri al lui Alli (60).

Islanda a fost îndrăzneață și fundașul dreapta Saevarsson (73) a amenințat poarta lui Harte. Anglia nu s-a remarcat decât printr-o minge trimisă cu capul de Kane (79), din 7 metri, dar fără emoții pentru Halldorsson. Harte și-a răscumpărat o parte din eroare de la golul al doilea cu o intervenție de senzație la șutul lui Aron Gunnarsson (84), care a fost aproape încheie conturile.

Anglia, care în preliminarii a obținut victorii pe linie, părăsește prematur competiția, un veritabil ''brexit'' fotbalistic. A fost primul meci oficial dintre Anglia și Islanda, echipă care a aliniat aceeași formulă de start în toate cele patru partide de la EURO 2016.

În sferturi, Islanda va întâlni echipa gazdă, Franța, duminică 3 iulie, pe Stade de France.

Anglia — Islanda 1-2 (1-2) 
Au marcat: Wayne Rooney (4 — penalty), respectiv Ragnar Sigurdsson (6), Kolbeinn Sigthorsson (18). 
Nisa, Stade de Nice: 33.901 spectatori. 
EURO 2016 — optimi de finală

Au evoluat echipele: 
Anglia: 1. Joe Hart — 2. Kyle Walker, 5. Gary Cahill, 6. Chris Smalling, 3. Danny Rose — 20. Dele Alli, 17. Eric Dier (18. Jack Wilshere, 46), 10. Wayne Rooney (căpitan; 11. Marcus Rashford, 87) — 15. Daniel Sturridge, 9. Harry Kane, 7. Raheem Sterling (11. Jamie Vardy, 60). Selecționer: Roy Hodgson. 
Rezerve neutilizate: 13. Fraser Forster, 23. Tom Heaton — 21. Ryan Bertrand, 12. Nathaniel Clyne, 16. John Stones, 19. Ross Barkley, 14. Jordan Henderson, 8. Adam Lallana, 4. James Milner. 
Islanda: 1. Hannes Halldorsson — 2. Birkir Saevarsson, 14. Kari Arnason, 6. Ragnar Sigurdsson, 23. Ari Skulason — 7. Johann Gudmundsson, 10. Gylfi Sigurdsson, 17. Aron Gunnarsson (căpitan), 8. Birkir Bjarnason — 9. Kolbeinn Sigthorsson (18. Elmar Bjarnason, 77), 15. Jon Dadi Bodvarsson (21. Arnor Ingvi Traustason, 89). Selecționeri: Heimir Hallgrimsson, Lars Lagerbaeck. 
Rezerve neutilizate: 13. Ingvar Jonsson, 12. Ogmundur Kristinsson — 3. Haukur Heidar Hauksson, 4. Hjortur Hermannsson, 5. Sverrir Ingason, 19. Hordur Magnusson, 20. Emil Hallfredsson, 16. Runar Mar Sigurjonsson, 11. Alfred Finnbogason, 22. Eidur Gudjohnsen.

Arbitru: Damir Skomina; arbitri asistenți: Jure Praprotnik, Robert Vukan; arbitri asistenți adiționali: Matej Jug, Slavko Vincic (toți din Slovenia); arbitru de rezervă: Carlos Velasco Carballo (Spania) 
Delegat UEFA: Bjorn Vassallo (Malta) 
Cartonașe galbene: Gylfi Sigurdsson (38), Sturridge (47), Aron Gunnarsson (65).

AGERPRES

×