x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Agentia Matrimoniala - Kilometrul 0 al sufletelor-pereche

Agentia Matrimoniala - Kilometrul 0 al sufletelor-pereche

12 Mai 2005   •   00:00

Mary, Gicu si dentistul, triunghiul isoscel al relatiilor de cuplu, afaceri cu morti si cu suflete-pereche, bunica sclerozata sunt cateva dintre ingredientele sitcomului "Agentia Matrimoniala", programat la Antena 1, pe 16 mai.

  • de MIHAELA SUCIU
  • VEDETE
  • Mary (Emilia Popescu) a patit-o ca multe alte femei. L-a prins pe Gicu in flagrant cu o domnisoara pana in 30 de ani, disponibila si amatoare. Mai rau e ca Gicu a ramas infipt in desmoisela cu pricina. A fost nevoie de salvare ca sa-i faca pe cei doi pinguini ocazionali sa redevina oameni. Imediat dupa incident, Mary a bagat divort. Astazi este o femeie libera. S-a apucat de afaceri ca orice femeie singura si frustrata dupa un esec matrimonial. Si-a deschis o agentie unde-ti poti gasi sufletul-pereche. Chiar daca nu stie nimic despre cum invartesti o afacere in Romania, Mary merge mai departe. A hotarat ca, sub nici o forma, nu-l mai vrea pe Gicu inapoi, ci vrea un dentist, un dentist adevarat. Chiar daca Gicu va veni in patru labe s-o implore sa-l ierte, si Gicu are si motive s-o faca - in primul rand n-are un sfant, in al doilea rand sta la mama ei (bine ca e sclerozata si crede ca Gicu e baiatul ei, elev in clasele primare!) - , va rezista. "Pe mine mama ma crede o vagaboanda care vrea sa puna mana pe baietelul ei. Ori de cate ori vine la agentie sa-l caute pe Gicu, ma admonesteaza. Saraca mama… Vrea sa se recasatoreasca. A fost nevoie sa tinem o sedinta de spiritism sa-i ceara voie tatei, raposatul, sa faca acest pas."

    Cine este Gicu (George Mihaita)? Un baiat simpatic, care nu are noroc in dragoste, dar nici in afaceri. De cand Mary l-a parasit, de altfel dintr-un motiv stupid, care nu ar fi trebuit sa intrerupa frumoasa monotonie a casniciei, trebuie sa se descurce pe picioarele soacrei (Tamara Buciuceanu). Cum are Alzheimer, profita si sta la ea acasa. "Soacra-mea ma rasfata, dar ma cheama si ma pune sa fac betisoare, ma pune pe coji de nuci si sa plimb piticii. Ma crede baiatul ei care e in clasele primare. E drept ca nu-mi cere carnetul de note, pentru ca e convinsa ca nu invat, dar ma pune tot timpul sa repet lectiile", se plange Gicu. Si din aceste motive, Gicu s-a gandit sa-si deschida o afacere, o veche pasiune de-a lui - o firma de pompe funebre. Problema e ca-i lipseste obiectul muncii, adica mortul. Dupa ce a stat si s-a gandit cu mintea lui Helmutu, protejatul lui, pentru ca are o placa de metal in cap, Gicu a intrat in cardasie cu mafia pompelor funebre. Mafia i-a dat solutia - omoara dom’ne pe cineva, si gata, ti-ai gasit clienti sa deschizi o afacere profitabila! Intr-adevar, profitabila, de vreme ce clientii stau acolo unde-i pui, nu comenteaza, nu-ti fac probleme. A incercat cu soacra. Intr-o zi a decis s-o omoare si aproape ca a convins-o ca acest lucru ar fi avantajos si pentru el, si pentru ea. Cand a dat s-o stranga de gat, batrana s-a revoltat. Au ramas in aceleasi relatii bune: el sta pe coji de nuci, ea il controleaza. Altfel, Gicu, baiat cu sufletul curat, vrea s-o recucereasca pe Mary si-si pune la bataie tot arsenalul de sensibilitate de care e capabil. Nu uita niciodata sa-si faca intrarea la fosta nevasta cu un vers, doua, precum "Siammo la copia piu bella nell mondo".

    Denise (Dorina Chiriac) este o adolescenta revoltata, fiica lui Mary si Gicu. A intrat in cercul unor satanisti, nu din convingere, ci pentru ca ii place de un baiat de-acolo. "Sunt la varsta la care incerc tot felul de chestii. Uite, acum nu sunt atrasa de miscarea asta satanista, dar sunt atrasa de unul care e in miscarea asta. Sunt convinsa ca daca imi placea de un hipiot, as fi devenit hipioata." Asta e varsta la care poti sa incerci tot. Relatia cu maica-sa e superficiala mai ales pentru ca Denise are treburi mai incitante de facut decat sa stea cu ea la taclale. Tata e preferatul ei. Ii da banii pe care-i primeste de la mama ei, pentru ca stie ca nu se descurca. Simte nevoia sa-l protejeze permanent. Bunica i se pare haioasa foc pentru ca e senila, un argument suficient sa se distreze pe seama ei ori de cate ori are ocazia.

    Helmutu (Dan Helciug) este un copil mare, si la stat, si la sfat. Are o placuta de metal pe creier, astfel ca neurotransmitatorii lui sunt influentati in mod direct de fenomenele meteorologice si de obiectele feroase sau neferoase. Helmutu ii da cele mai bune idei lui Gicu, iar Gicu, evident, si le insuseste. Spre exemplu, numele firmei a fost gaselnita marelui copil - "Cu picioarele inainte SRL". Printre altele, este un microbist inflacarat, Rapidutu fiind formatia lui de suflet, si joaca in fata mafiei pompelor funebre rolul investitorului strain. Din vocabularul lui de afacerist venit in Romania fac parte Wembley si Liverpool. In rest, "intru in situatii care mai de care mai ciudate, ca de exemplu il ingrop pe unul de viu, ma duc sa-l dezgrop si nu-l mai gasesc. Du-te si cauta mortul de unde nu e! Practic, nu inteleg mai nimic din ceea ce mi se intampla".

    Afrodita (Coca Bloss) este clienta fidela a agentiei matrimoniale a lui Mary. Trecuta de a doua tinerete, se afla in cautare unui barbat, a mai multora, numai de sex masculin sa fie. Ba vrea un fotbalist, ba un cosmonaut, ba un dentist. A trecut vremea cand femeile isi doreau un general cu talonul de pensie mare, cat sa le faca si pe ele sa simta ce e viata, nu cum au faut porcii de soti pe care i-au ingropat!

    Prin si datorita conceptiilor solide de viata ale Afroditei, Mary hotaraste ca un dentist e foarte bun la casa unei femei. Si cum Dumnezeu e mare si acolo sus, ii si aduce in cale un dentist la vreo 50 de ani (Ionel Mihailescu). De aici inainte, Mary trebuie sa rezolve mai multe probleme - conflictele sentimentale pe care Gicu si dentistul i le trezesc, luarea in greutate, ping-pongul pe care-l are cu secretara ei obraznica (Mirela - Sanziana Nedin), persecutia venita de la mama cea sclerozata si crizele adolescentei Denise.

    Adolescentul miop

    Dorina Chiriac nu gaseste nici o asemanare intre Denise si ea pentru ca exista diferente de varsta si experienta si pentru ca: "Am avut o adolescenta foarte cuminte. In primul rand ca eram un om gras, si-atunci eram un adolescent trist, care citea. Sa va arat o poza? Asa ati intelege de ce ma cred eu o gagica misto".

    ×
    Subiecte în articol: gicu mary