x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Angelina Jolie a vizitat o insulă italiană, unde se află câteva mii de refugiaţi.

Angelina Jolie a vizitat o insulă italiană, unde se află câteva mii de refugiaţi.

20 Iun 2011   •   11:06
Angelina Jolie a vizitat o insulă italiană, unde se află câteva mii de refugiaţi.

Angelina Jolie si Antonio Guterres, inaltul comisar pentru refugiati din partea ONU, le-au multumit, duminica, locuitorilor din Lampedusa pentru generozitatea de care au dat dovada permitand catorva mii de imigranti sa se adaposteasca pe insula lor.

Actrita, venita din Malta intr-o vizita surpriza, a dorit sa vada centrul de refugiati de pe aceasta mica insula din sudul Italiei, unde a insistat sa isi lase amprentele digitale, la fel ca miile de imigranti in momentul coborarii lor din barci, scrie AFP, preluata de Mediafax. "Este o adevarata onoare sa ma aflu aici, pe insula voastra atat de frumoasa. Nu va puteti imagina ceea ce ati reprezentat pe parcursul acestui an pentru toate acele persoane care cautau cu disperare un ajutor", a declarat Angelina Jolie, adresandu-se locuitorilor din Lampedusa.

Participand la o ceremonie ce a avut loc la "Poarta Europei", in memoria miilor de imigranti care au pierit in mare incercand sa ajunga in Europa, actrita americana a declarat ca "este greu ca privind aceasta mare atat de frumoasa sa te gandesti la toate acele persoane care si-au riscat si si-au pierdut viata - a lor si a copiilor lor".

"Cat de oribile au putut sa fie vietile lor pentru a se hotari sa urce la bordul unor barci vechi, riscand sa moara de foame si sa se inece", a adaugat actrita, referindu-se la miile de refugiati africani, care s-au adapostit in acest an din fata conflictelor armate din Libia. Potrivit comunitatii catolice Sant'Egidio, 1.820 de imigranti din Africa de Nord, majoritatea originari din tarile din sudul Saharei, s-au inecat de la inceputul lunii ianuarie in Marea Mediterana, navigand spre Europa.

Referindu-se la prezenta actritei americane, Antonio Guterres a declarat ca aceasta "nu este doar o vedeta, ci o persoana competenta si foarte angajata". "Ii cer adeseori sa mearga in diverse misiuni in numele meu. Cu siguranta ca ea este de ajutor cauzei noastre, dar ea ar face acelasi lucru si fara publicitate. Este un membru extraordinar al echipei noastre", a declarat Antonio Guterres. Directorul Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati le-a multumit la randul lui locuitorilor din Lampedusa pentru "ospitalitatea de care au dat dovada in acesti ultimi ani fata de imigranti".

×