x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Armata israeliană a încercuit Gaza City

Armata israeliană a încercuit Gaza City

de Ovidiu Ciutescu    |    06 Ian 2009   •   00:00

Trupele israeliene au divizat Fâşia Gaza şi au izolat oraşul Gaza, a afirmat marţi ministrul apărării israelian Ehud Barak, în cea de-a 11-a zi a ofensivei militare a Israelului împotriva mişcării islamiste Hamas, informează AFP.



"Armata a tăiat în două Fâşia Gaza şi a încercuit oraşul Gaza. Nicio ţară nu poate permite ca o organizaţie teroristă să le facă viaţa amară cetăţenilor ei", a adăugat Ehud Barak, făcând aluzie la tururile de rachete lansate de Hamas asupra populaţiei civile din sudul Israelului. Patru rachete provenind din Fâşia Gaza au vizat marţi oraşul israelian Negev, fără să provoace victime, citează Agerpres sursa menţionată.

Pe de altă parte, şeful Agenţiei ONU pentru ajutorarea refugiaţilor palestinieni  John Ging a deplâns "tragedia îngrozitoare care domneşte încontinuu", în Fâşia Gaza. În Gaza, peste tot există răniţi. "Nu mai există niciun loc pentru refugiu. Toată lumea este terorizată şi traumatizată, pentru că nu se mai pot feri de violenţe. Sunt şocat de ceea ce văd şi aud. Am ajuns într-un stadiu în care este vizibilă, frapantă şi şocantă lipsa de umanitate faţă de natura rănilor, faţă de brutalitatea şi de amploarea" violenţelor, a insistat oficialul internaţional, făcând trimitere directă la bombardamentele israeliene în regiune. Cinci persoane au fost ucise de exploziile provocte de proiectile israeliene în două şcoli administrate de UNRWA, în Fâşia Gaza, unde se refugiaseră palestinieni.

×
Subiecte în articol: lumea gaza