x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Artisti de inchiriat

Artisti de inchiriat

de Raluca Grintescu    |    13 Ian 2006   •   00:00
Artisti de inchiriat
MUZICA
Cu o suma frumusica in cont, Beyonce, Sting sau Madonna pot canta la petrecerea ta

Daca te-ai saturat de programele tv de muzica, de concertele live sau de turnee si te tine buzunarul, exista un numar de artisti de talie mondiala care ar da orice sa vina sa-ti cante acasa. Bineinteles, nu te gandi ca te costa putin. Pana de curand, trupele plecau in turneu ca sa-si vanda albumele. Acum, ei pleaca sa faca bani. Iar cei mai multi bani se pare ca ies din afacerea cu petrecerile private. Potrivit ziarului "Guardian", tycoon-ul Lakshmi Mittal a cheltuit 40 de milioane de dolari pentru petrecerea fiicei sale, din care 350.000 de dolari au mers in buzunarul lui Kylie Minogue pentru o jumatate de ora de prestatie live. In 2002, cariera fostei membre Spice Girls, Geri Halliwell, a atins un prag maxim cu ocazia inaugurarii unui nou sediu Bulgari in Kremlin. Cantareata britanica a fost invitata sa cante in cadrul receptiei pentru suma de 300.000 de dolari, in fata a 500 dintre cei mai bogati oameni de afaceri rusi. Nici Madonna nu s-a lasat mai prejos, cantareata devenita britanica, a acceptat sa cante doua piese in yiddish la o petrecere data de guru Phillip Berg, pentru care a primit suma de 200.000 de dolari.

FITZE DE FITZE. Cand fiul sau a implinit varsta de 13 ani, milionarul britanic Philip Green i-a facut cadou acestuia de sarbatoarea Bar Mitzvah, o petrecere de trei zile care l-a costat vreo 7 milioane de dolari si care a avut loc la Grand-Hotel du Cap-Ferrat de pe Riviera Franceza, unde cea mai ieftina camera costa 1.000 de dolari/noapte. Green, proprietarul BHS si Arcadia Group, a tinut mortis sa invite pe atunci trupa Destiny’s Child, mai mult, l-a "inchiriat" si pe Andrea Bocelli pentru cei 300 de invitati. Se pare ca magnatul cu mana larga a avut gena darnica, intrucat Tom Jones si Rod Stewart i-au facut serenade tatalui sau la aniversarea a 50 de ani, eveniment care l-a "marcat" pe acesta cu doar 9 milioane de dolari. Elton John a incasat si el in anul 2003 intre 500.000 si 1,5 milioane de dolari, cantand pe la diverse petreceri private, in timp ce Paul McCartney a plecat acasa cu un milion de dolari, dupa ce a sustinut un mini-concert la aniversarea lui Wendy Whitworth, director tv.

BON JOVI
Cine vrea sa-l aiba pe Bon Jovi la un barbeque sau in cadrul unei petreceri intime nu are decat sa bage mana adanc in buzunar, caci onorariul artistului pleaca de la 850.000 de dolari

STING
In 2004, magnatul Microsoft, Bill Gates, s-a spart in figuri, dand o petrecere de pomina in celebrul Supper Club din New York, despre care au vuit tabloidele din intreaga lume. Surpriza serii a fost Sting. Enigmaticul britanic a raspuns afirmativ invitatiei de a canta in cadrul festivitatii. Nici nu avea cum sa refuze 600.000 de dolari pentru care nu a interpretat decat patru piese din vastul sau repertoriu.

ROLLING STONES
Cu trei ani in urma, legendara trupa Rolling Stones a facut atmsofera in cadrul aniversarii a 60 de ani a multimiliardarului David Bonderman. Petrecerea a fost tinuta, cu surle si tobe, in incinta hotelului Hard Rock, dupa care petrecaretii au continuat evenimentul intr-un cazino de lux din Las Vegas. Pentru 40 de minute de concert live, trupetii au incasat nu mai putin de 7 milioane de dolari. Actorul Robin Williams, amfitrionul parangheliei, a plecat, la randul sau, acasa, cu 700.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: dolari