x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Auto-Gadget: Pioneer Elite BDP-HD1

Auto-Gadget: Pioneer Elite BDP-HD1

de Dan Dinu    |    22 Dec 2006   •   00:00

Cum moda playerelor Blu-Ray abia a inceput, era de asteptat sa vedem lansari din partea tuturor firmelor sustinatoare a diferitelor standarde. Daca piata HD-DVD se misca un pic mai greu la inceput, se pare ca piata Blu-Ray isi ia un avant fantastic, playerele pentru aceste medii fiind din ce in ce mai usor de gasit si achizitionat.


Cum moda playerelor Blu-Ray abia a inceput, era de asteptat sa vedem lansari din partea tuturor firmelor sustinatoare a diferitelor standarde. Daca piata HD-DVD se misca un pic mai greu la inceput, se pare ca piata Blu-Ray isi ia un avant fantastic, playerele pentru aceste medii fiind din ce in ce mai usor de gasit si achizitionat.

CARACTERISTICI. Playerul Elite BDP-HD1 de la Pioneer este cel mai avansat produs Blu-Ray lansat pana acum, avand o multime de caracteristici noi pe segmentul acesta, cum ar fi un port Ethernet pentru viitoare update-uri de firmware si un Home Media Gallery care iti da posibilitatea ca atunci cand este conectat la calculator sa afiseze pozele de pe harddisk pe televizor in High-Definition. Folosind un output de 1080p/24, timpul de boot de la modul "Off" la redare a fost de 1 minut si 25 de secunde, iar din modul "On", timpul de redare a fost scurtat la 34 de secunde. O perioada acceptabila avand in vedere ca redarea unui disc Blu-Ray necesita o putere de procesare echivalenta cu cea a unui computer performant din zilele noastre. Elite BDP-HD1 poate reda, de asemenea, toate formatele DVD, plus ca acesta, spre deosebire de alte playere lansate recent, poate reda si formatele BD-R (Blu-Ray Disc Recordable) si BD-RE (Blu-Ray Disc Rewritable). Se pare ca Pioneer nu s-a oprit la fabricarea de produse Blu-Ray numai pentru ei, Elite BDP-HD1 si playerul celor de la Sony, intitulat BDP-S1, fiind aproape identice atat ca instructiuni de utilizare si aranjare a meniurilor, cat si ca hardware.

Corsair Flash Voyager de 16GB

Compania producatoare de memorii Corsair a anuntat ca a lansat un USB Flash drive de 16 Giga, numit Flash Voyager. Flash-ul este gazduit de o carcasa acoperita cu un cauciuc rezistent la apa si are o dimensiune de numai 7,6 cm lungime si 2,5 cm latime. Corsair sustine ca flash drive-ul are o viteza de citire de 22 MB/sec. si o viteza de scriere de 7 MB/sec. Drive-ul este bootabil, astfel incat poti instala fara probleme Windows sau Linux, si pentru a-ti proteja datele, este instalata o partitie securizata folosind tehnologia AES pe 256 de biti. Pretul recomandat de Corsair este de 299 $, un pret bun pentru un harddisk care iti poate incapea in portofel.

NEWS
TRICOU CU AFISAJ. ThinkGeek, acelasi site care vinde si tricourile cu egalizator, a pus in vanzare un tricou care afiseaza timpul. Tricoul este alimentat de 4 baterii AAA, iar afisajul electroluminescent se aprinde verde intens, afisand ora in timp real. T-Clock Shirt are si functie de cronometru, probabil foarte utila la proba de 100 m garduri. Sunt o multime de utilitati pentru tricoul acesta, iar daca cineva intreaba cat este ceasul, tot ce trebuie sa faci este sa zambesti. Dar purtatul unor astfel de haine high-tech vine cu un pret... de fapt cu doua, pretul de 39.99$ si faptul ca tricoul poate fi spalat numai manual.

CEAS CARE SCANEAZA DUPA FORME DE VIATA. Ceasul Bioharzard foloseste un display LCD avansat pentru a simula efectul tri-corderului de la pupitrul de comanda a domnului Spock, din filmul Star Trek. In realitate, acesta afiseaza ora, numarand segmentele colorate. O apasare de buton pune ceasul din otel inoxidabil in modul de scanare, apoi diferite meniuri si valori animeaza ecranul, ca si cum ar scana zona dupa forme de viata. Dupa cateva secunde, rezultatele vor afisa timpul, iar animatia poate fi anulata cu o a doua apasare a butonului. TokyoFlash vinde ceasul cu 138.26 $ plus taxele de transport aferente.
×
Subiecte în articol: blu-ray