x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Blondele, preferate de barbaii

Blondele, preferate de barbaii

de Miruna Mihalcea    |    02 Sep 2005   •   00:00
Blondele, preferate de barbaii
MAGAZIN
Parul balai, de la romani la Madonna, Lady Diana si Kelly Bundy.

Probabil ca una din cele mai inspirate inventii ale timpului a fost vopseaua pentru par blond. Poate ca darul cel mai de pret pe care-l daruiesc ursitoarele tinerelor fete e tocmai auriul parului. Sa fie oare garantia fericirii? Sau a vedetismului…

Daca parul blond aduce sau nu fericirea, ramane de discutat. Vedetismul insa e asigurat. Si nu-i neaparat vorba de afisele de la Hollywood sau de concerte pe marile scene ale muzicii internationale. E suficient sa fii blonda ca sigur intri-n cartea recordurilor, cel putin la capitolul bancuri! Pana si papusile blonde se vand mai bine. Concluzie: blondul n-are sanse sa moara prea curand.

MUZA BLONDA. Moda blondelor nu-i nici pe departe proaspata. Poetii romani au fost printre primii care i-au descoperit vraja si si-au inchinat versurile "amantei cu parul de aur", in timp ce sotiile razboinicilor asteptau cu nerabdare sa li se-ntoarca barbatii acasa cu prada de razboi: parul blond al barbarilor din care sa-si faca mese. Crestinismul a desacralizat, pentru o vreme, idealul feminin, insa Renasterea a redat blondelor ce e al blondelor. Si-au adjudecat repede rolul de muze pentru artisti, iar domeniile stiintei au cautat care mai de care metode pentru decolorarea parului. Maestru este totusi secolul XX, cu ai sai Eugene Schuller si Lawrence Gelb, inventatorii vopselelor si sampoanelor nuantatoare, bucuria "testata dermatologic" a tuturor femeilor.

MODEL. Hollywood-ul a "mirosit" repede potentialul cinematografic al fetelor cu parul balai, iar Jean Harlow, Shirley Temple, Betty Grable si Rita Hayworth au cules primii lauri ai impactului la public al buclelor blonde. Cu figurile lor angelice, gingase, cu atitudinea lor senzuala si feminitatea lor "cuminte", au impamantenit, pentru o vreme, paralela dintre parul blond si o oarescare aura de inocenta. Asta pana a luat haturile Marilyn Monroe si-a pus semnul egal intre blond si "bomba sexy". Actrita e consacrata de filme ca "Domnii prefera blondele", "The Seven Year Itch", dar si de alte reprezentantii particulare, in cercuri inalte. Cei care i-au fost aproape au intuit potentialul divei de a impune un model. "Nu va fi niciodata una ca ea, dar Dumnezeu stie ca vor exista o multime de copii."

MADONNA. A dus mai departe cu succes stilul prefigurat de Marilyn. In materie de nuante si vopseluri, pare-se ca le-a-ncercat pe toate. De la galbenul sters, platinat, pana la auriu intens. In cele din urma, tot ea a fost si cea care a definit cel mai bine ce-nseamna sa fii blonda: inseamna o stare de spirit si nu in ultimul rand, un soi de conotatie sexuala.

…PANA AZI. "Printesa Inimilor" putea sa fie altfel decat blonda? Ar fi putut sa abdice, tocmai ea, de la eticheta "de prim rang" printre femei?! Bine-nteles ca nu. Asa ca, pe masura ce fura si mai multe inimi, parul ei se facea din ce in ce mai blond…

Revenind la oile noastre, care mai de care mai blonde si mai vedete de cinema, sa nu uitam de Goldie Hawn, actrita de comedie, intruchiparea perfecta a fetei cu parul balai din bancuri. Si ce coincidenta! O cheama chiar "Auria".

IN VIZOR. Pamela Anderson ramane in top. Nu e foarte clar la ce categorie, dar ramane oricum pe podium. Sharon Stone, Cameron Diaz, Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Charlize Theron, Nicole Kidman nu sunt decat cateva dintre "divele blonde" ale Hollywood-ului de azi. Muzica le are si ea pe-ale ei: Britney Spears, Shakira, Beyonce, Kylie Minogue, Anastacia. Insa blonda absoluta ramane "Kelly Bundy" (Christina Applegate). A-ntalnit careva blonda "mai blonda" decat ea?!

Top zece blonde (momentan!)


  • 1. Kelly Ripa
  • 2. Gwyneth Paltrow
  • 3. Nicolette Sheridan
  • 4. Paris Hilton
  • 5. Gwen Stefani
  • 6. Charlize Theron
  • 7. Sarah Jessica Parker
  • 8. Jenny McCarthy
  • 9. Jessica Simpson
  • 10. Pamela Anderson
  • ×
    Subiecte în articol: blonda parul