x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bowling for Columbine

Bowling for Columbine

26 Oct 2007   •   00:00

"Căntec pentru un masacru" este filmul cu care Michael Moore a dat lovitura şi s-a făcut cunoscut drept unul dintre cei mai incomozi regizori americani.

Bowling for Columbine

In anul 2002, juriul Festivalului de film de la Cannes s-a văzut pus in dificultate de un documentar realizat de Michael Moore. Producţia nu se potrivea nici unei categorii stabilite şi, in această situaţie, membrii juriului s-au văzut nevoiţi să infiinţeze un premiu special pentru acest film. După vizionare, timp de aproape un sfert de oră, o sală intreagă a ovaţionat la Festivalul de la Cannes documentarul realizat de Michael Moore. Şi Academia Americană de Film şi-a "scos pălăria" in faţa documentarului scris şi regizat de Moore, acordăndu-i in 2003 Premiul Oscar. "Căntec pentru un masacru" ("Bowling for Columbine") a stărnit toată această "revoluţie" şi a devenit primul documentar care a concurat alături de "greii" de la Cannes in ultima jumătate de veac. "Căntec pentru un masacru" este filmul cu care Michael Moore a dat lovitura şi s-a făcut cunoscut drept unul dintre cei mai incomozi regizori americani.

Fenomenul El NiÑo

 El Niño, un fenomen meteorologic prea puţin inţeles, a cauzat de-a lungul timpului epidemii de febră galbenă in America, acte de canibalism in China şi, in vremuri moderne, eroziunea recifului de corali australian sau inundaţii catastrofale in Brazilia. Cercetătorii incearcă insă să inţeleagă acest fenomen pentru a preintămpina următoarele dezastre. Este oare posibil ca fenomenul El Niño să poată fi ţinut sub control sau poate chiar evitat?

×
Subiecte în articol: documentar