x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ce vor bărbaţii de la ele şi ce-şi doresc ele de la ei

Ce vor bărbaţii de la ele şi ce-şi doresc ele de la ei

de Irina Cristea    |    09 Mar 2011   •   20:38

El: angajat, bun profesionist, inte­li­gent, loial, independent, tandru şi sen­sibil. Şi cu ceva bani la teş­cherea. Ea: sensibilă, afectuoasă, înţe­legătoare, loială, inteligentă. Dacă se poate, frumoasă şi bună bucătăreasă.

Împreună, ar forma cuplul perfect. Luaţi separat, fiecare reprezintă întruparea idealului masculin şi feminin. Cel puţin aşa reiese dintr-un studiu realizat în Austria de compania Gfk, care a încercat să afle ce aşteptări au bărbaţii şi femeile de la reprezentanţii sexului opus.

Studiul a mai arătat că pentru bărbaţi nu este foarte important ca partenera să aibă o carieră de succes şi un cont gras în bancă. Dintre participanţii la cercetare, 86% cred că femeia ideală trebuie să fie independentă şi 80% sunt de părere că trebuie să aibă un loc de muncă. Pentru femei contează mai puţin ca bărbatul ideal să arate bine (79%) sau să fie un bun bucătar.

Psihologii care au studiat rezultatele sondajului sunt de părere că femeile se află, încă, în căutarea bărbatului care e capabil să susţină o familie, fiind, în acelaşi timp, un bun gestionar al emoţiilor şi sentimentelor feminine.
"Se pare că bărbaţii şi-ar dori o zeiţă casnică dulce şi drăguţă, care este, în acelaşi timp, femeia independentă şi capabilă a secolului al XXI-lea, care poate sta pe picioarele ei într-o lume a bărbaţilor. Bărbaţii trebuie, şi ei, să îndeplinească exigenţele femeii de azi. Prin urmare, ei ar trebui să fie bărbaţi «adevarăţi» şi nu blegi, fără a fi totuşi infirmi din punct de vedere emoţional", comen­tează psihologul Angelika Kofler, citată de Hotnews.

Respondenţii din grupul de vârstă de 30-49 de ani sunt cei mai convinşi că o femeie ar trebui să aibă serviciu. Tot ei spun că o femeie ar trebui să fie independentă şi, cu cât sunt mai tineri, atât bărbaţii, cât şi femeile consideră mai des că femeile ar trebui să fie înstărite financiar. Se pare că cei de vârstă mijlocie sunt mai conştienţi de cum să ajungă acolo, în timp ce tinerii se concentrează pe un rezultat dorit.  

×