x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Chişinăul amplifică scandalul vizelor pentru Romănia

Chişinăul amplifică scandalul vizelor pentru Romănia

de Corina Andriuta    |    21 Aug 2007   •   00:00
Chişinăul amplifică scandalul vizelor pentru Romănia

Scandalul iscat in urmă cu căteva zile de către posibila implicare a consulului Alexandru Rus in eliberarea preferenţială de vize pentru Romănia se amplifică. Luni seară, Andrei Stratan, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, a anunţat că omologul său romăn Adrian Cioroianu primise o scrisoare din partea sa in care i s-a detaliat problema de la Consulatul Romăniei din Chişinău.

Scandalul iscat in urmă cu căteva zile de către posibila implicare a consulului Alexandru Rus in eliberarea preferenţială de vize pentru Romănia se amplifică. Luni seară, Andrei Stratan, ninistrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, a anunţat că omologul său romăn Adrian Cioroianu primise o scrisoare din partea sa in care i s-a detaliat problema de la Consulatul Romăniei din Chişinău.

ACUZE VIOLENTE. Conform flux.md, Stratan este „ingrijorat"şi acuză Bucureştiul că ar crea probleme artificiale cetăţenilor moldoveni care doresc să obţină viza de intrare in Romănia. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al R. Moldova (MAEIE) a difuzat luni un comunicat de presă extrem de violent la adresa Romăniei. Oficialii moldoveni anunţă că au informat partea romănă incă din iunie despre incălcările de la Consulat, dar că Bucureştiul s-a făcut că plouă. Potrivit comunicatului de presă, MAEIE a atras atenţia, incă la data de 26 iunie 2007, că dispune de informaţii privind posibila implicare a diplomaţilor romăni in scheme frauduloase in procesul de eliberare a vizelor. Atunci ministrul Andrei Stratan ar fi transmis omologului său romăn o scrisoare in care „au fost detaliat semnalate incălcările articolelor relevante ale Acordului intre Guvernul R. Moldova şi Guvernul Romăniei privind călătoriile reciproce ale cetăţenilor, de către ofiţerii consulari ai secţiei consulare a Ambasadei Romăniei la Chişinău".

INSCENARE. Vinerea trecută, Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că un inalt funcţionar de la Ambasada Romăniei la Chişinău este implicat intr-o reţea de acordare ilegală a vizelor pentru Romănia. Ca reacţie, ministrul romăn de Externe, Adrian Cioroianu, şi-a exprimat regretul că nu a primit o comunicare oficială din partea autorităţilor Republicii Moldova in legătură cu acest fapt şi a cerut explicaţii omologului său Andrei Stratan. Diplomatul romăn care este suspectat de eliberarea de vize ilegale este Alexandru Rus, şeful secţiei consulare romăne la Chişinău.

×
Subiecte în articol: magazin