x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Chiuariu: „Băsescu este maestrul numirilor clientelare”

Chiuariu: „Băsescu este maestrul numirilor clientelare”

de Veronica Micu    |    12 Iun 2008   •   00:00
Chiuariu: „Băsescu este maestrul numirilor clientelare”

13:45 • Fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, susţine că Traian Băsescu e „maestrul neegalat al numirilor clientelare” şi îi recomandă acestuia să vorbească despre competenţă după ce îşi va învăţa copiii limba română.

Fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, susţine că Traian Băsescu e „maestrul neegalat al numirilor clientelare” şi îi recomandă acestuia să vorbească despre competenţă după ce îşi va învăţa copiii limba română.


ACUZE. Chiuariu a răspuns astfel acuzaţiilor formulate de şeful statului într-un interviu acordat unei televiziuni din Iaşi, conform cărora liderul filialei PNL Relu Fenechiu a făcut numiri clientelare, deşi Iaşiul putea da „minţi strălucite” în Guvern. Băsescu a dat ca exemplu numirea lui Chiuariu la Justiţie, prezentându-l pe acesta drept „un jurist care a lucrat într-un SRL”.
„Domnul Băsescu este maestrul neegalat al numirilor clientelare şi al promovării exclusiv pe criteriul obedienţei. Nimeni n-a mai îndrăznit, după Nicolae Ceauşescu, să-şi impună rude complet lipsite de calităţi în funcţii de conducere în partidele politice”, a afirmat Chiuariu. El îl acuză pe şeful statului că, de-a lungul timpului, a promovat în funcţii „foşti securişti, foşti procurori comunişti, traseişti politici, foşti colaboratori de la Primărie, foste prezentatoare la circ, pipiţe care nu prezintă vreo calitate aparentă, şi, în general, oameni care nu au personalitate, executanţii obedienţi ai ordinelor sale”, iar din acest motiv, profesioniştii care s-au aflat în preajma sa, precum Andrei Pleşu sau Adriana Săftoiu, l-au părăsit. „Domnul Băsescu a reuşit «performanţa» de a propune la Ministerul Integrării Europene singura candidată pentru o funcţie de ministru care a primit în ultimii 18 ani aviz negativ de la o comisie parlamentară de specialitate, înlocuită apoi cu un ministru care nu vorbea nici o limbă străină. Domnul Băsescu a promovat în funcţii oameni care nu s-ar fi calificat decît pentru emisiunea «Cascadorii râsului», care vorbesc limba română precum soţii Ceauşescu şi care au o cultură generală de elev de clasa a patra", a mai declarat Tudor Chiuariu.

×
Subiecte în articol: basescu magazin tudor chiuariu