x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cinci motive principale care stau la baza declanşării certurilor în cuplu

Cinci motive principale care stau la baza declanşării certurilor în cuplu

de Mediafax    |    07 Mai 2012   •   13:41
Cinci motive principale care stau la baza declanşării certurilor în cuplu

Partenerii de cuplu se cearta cel mai des din cauza banilor, afirma autorii unui sondaj realizat in Statele Unite ale Americii, informeaza MEDIAFAX.

Potrivit unui sondaj recent realizat de American Institute of CPAs, banii reprezinta motivul pentru care partenerii de cuplu se cearta cel mai des.

Dintr-un esantion de 1.000 de americani adulti, care au participat la acest sondaj national realizat prin telefon, 27% dintre respondenti au spus ca banii reprezinta principala cauza de declansare a certurilor in cuplu - nu copiii, treburile casnice, activitatile profesionale sau prietenii.

Acelasi sondaj a evidentiat faptul ca partenerii de cuplu se cearta, in medie, de trei ori pe luna din cauza banilor.

Cercetatorii americani considera ca aceste dispute verbale izbucnesc pentru ca cei doi parteneri de cuplu nu discuta suficient de des despre chestiunile financiare. Aproape 55% dintre participantii la acest sondaj - persoane casatorite sau care traiesc intr-o uniune libera - au spus ca nu discuta cu regularitate cu partenerii lor despre problemele financiare.

Sondajul a scos in evidenta cinci motive principale care stau la baza declansarii certurilor in cuplu.

Cheltuielile neasteptate - Aproape jumatate dintre respondenti s-au certat cu partenerii lor de cuplu din cauza acestui motiv.

Economii insuficiente - Peste o treime dintre cupluri se cearta din cauza economiilor insuficiente.

Comportament financiar mincinos - Peste 30% dintre adultii casatoriti sau care traiesc intr-o uniune libera au efectuat diverse cumparaturi pe ascuns, fara sa le spuna partenerilor lor de viata.

Disputele de ordin financiar cresc odata cu inaintarea in varsta - Cuplurile alcatuite din parteneri cu varstele cuprinse in intervalul 45-54 ani se cearta, in medie, de patru ori pe luna din cauza banilor.

Modificari in statutul financiar al familiei - Pentru mai mult de jumatate dintre cuplurile ale caror situatii financiare s-au deteriorat pe parcursul ultimului an, neintelegerile de ordin financiar au cauzat certuri majore.

×
Subiecte în articol: bani relatie parteneri