x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Corina: Muzica buna incepe cu Dreptul

Corina: Muzica buna incepe cu Dreptul

09 Iun 2005   •   00:00

Corina e chiar blonda de la Drept! Care canta cot la cot cu lautarii pe la nunti, cand era mica. La ce foloseste "Dreptul" in muzica? E esential sa-ncepi cu el…

  • de MIRUNA MIHALCEA
  • VEDETE
  • Jurnalul National: Ai terminat Managementul si-n vara iti dai licenta la Drept. Lasi muzica altora?
    Corina: Nu ma lasa ea pe mine, de cand ma stiu. A fost un vis al meu. Cantam la toate nuntile cand eram mica. Tata era impresarul. Adica se ducea cu "saru’ mana" pe la lautari, sa ma lase sa cant la microfon. Obsesia asta am avut-o mereu, numai ca la-nceput nu credeam ca muzica poate deveni o meserie adevarata.

    La ce fel de meserie "adevarata" te referi?
    Pai, gandeste-te ca vin din Satul Mare, unde joburile sunt putine si cam aceleasi. Mi-aduc aminte ca alta pasiune a mea a fost teatrul. Nu ratam nici o piesa si-mi doream sa fac asta. Mama nu era de acord si la un moment dat mi-am dat seama ca, in afara de cativa spectatori, salile erau aproape goale. Iar artistii, muritori de foame… Asa ca dupa ce-am terminat cu Managementul, tata m-a incurajat sa-ncerc "muzica cu degetul".

    Cum ai inceput?
    Cu nesfarsite ore de canto, de la Crina Mardare, ore de teorie. Din astea n-am reusit sa fac prea multe, din pacate, dar le voi relua imediat dupa licenta din vara. Am mers si pe la diversi compozitori, Bogdan si Dan de la "K 1", Marius Moga.

    Da’ o fi cineva care nu trece pe la Moga?
    E imposibil, pentru ca a devenit, cum sa spun…

    Un fel de garantie a succesului?
    Sa-i spunem asa. Mie imi face mare placere sa lucrez cu el, pentru ca e deosebit de talentat. Am trecut si pe la altii…

    Care a fost prima melodie?
    De pe primul album? Nu mai stiu, parca "M-am indragostit". Asta e prima pe care am inregistrat-o, dar am debutat cu "Noi doi".

    Ai scos deja al doilea album.
    Da. Si sunt foarte mandra de el, pentru ca am muncit un an si am pus mult suflet. Am lucrat cu Marius Moga, cu Smiley de la "Simplu", Andrei Ropcea. Ei sunt o echipa intreaga acolo. Sunt o gramada de genuri pe albumul asta: funcky, R&B, slow, hip-hop.

    La ce lucrezi acum?
    Deocamdata, iau o pauza. Teoretic. Ca practic, sunt in campania de promovare a albumului. Asta inseamna emisiuni, interviuri, sedinte foto, tot tacamul. Si ma pregatesc de cel de-al doilea videoclip. Nu ne-am hotarat inca la care piesa va fi, pentru ca e greu. Dar timp e. Incerc sa pregatesc pana atunci un scenariu, dupa care voi lua legatura cu regizorii Bogdan Albu si Iulian Moga, cei care au facut si videoclipul "Imi place la tine tot". Daca acela a fost un succes, nu vad de ce n-as proceda si-acum la fel. (Rade)

    Si cu facultatile cum ramane?
    Deocamdata, nimic. Ma concentrez doar asupra muzicii, pentru ca, din pacate, nu cred ca vreuna dintre meseriile pe care as putea sa le profesez mi s-ar potrivi mai bine. Acum, asta vreau sa fac. Toata ziua sunt la coregrafie, la canto, eu stiu… fac tot felul de lucruri legate cumva de muzica. Daca ma gandesc bine, probabil mi-as fi deschis un birou notarial. Da’ nici nu vreau sa-mi imaginez ce plictisitor ar fi fost sa stau toata ziua inchisa intre patru pereti!

    Lasi totusi o portita deschisa?
    N-am incotro. La un moment dat, va trebui sa ma retrag din muzica pentru ca anii isi vor spune cuvantul.

    "Am crezut c-o sa fie mai usor"

    Zici ca muzica e un vis implinit. Dar e intru totul asa cum ti-ai imaginat? Cu bune si cu rele?
    Nu chiar. Sincer, am crezut c-o sa fie mai usor. Trebuie sa ai videoclipuri foarte bune, sa canti live, sa dansezi, trebuie sa le faci pe toate foarte bine. Muncesc mult si imi doresc sa evoluez, dar calea nu-i batuta.

    In ceea ce te priveste, muzica s-a instalat in tot ce-nseamna viata ta? Inclusiv viata personala?
    Ma fura cu totul, pentru ca ti-am spus ca nu e asa cum m-am asteptat. Vezi, eu nici n-am foarte multa experienta, dar vreau tot timpul mai mult. Asa ca exersez tot timpul, chiar si toata ziua. Dar incerc sa-mi fac timp si pentru altele. Imi place mult sa merg la film, sa ies in oras, sa ma plimb cu rolele, sa citesc si-asa mai departe. E musai sa-mi fac timp, pentru ca asta ma relaxeaza.

    Din tot ce nu inseamna muzica, crezi ca e ceva care sa te influenteze cumva in cariera ta artistica?
    Depinde. Pot sa spun ca si cititul ma ajuta. Muzica, nu mai spun. Ascult multa muzica internationala si ma inspir oarecum. Acum sunt fan Gwen Stephany.

    Ca veni vorba, ce parere ai avut despre Eurovision?
    M-am bucurat mult pentru "Sistem". Stateam cu sufletul la gura, pentru ca sunt foarte apropiata de Zoli, care m-a ajutat la primul album si de atunci am o relatie speciala cu ei. Mi-au placut mult si "Zdob si Zdub". Ei dau dovada mereu de originalitate si-s tare haiosi.

    E ceva ce s-a schimbat radical in viata ta de cand te-ai lansat pe piata muzicala?
    Teoretic, nu multe. Practic, acum nu mai am timp. Inainte n-aveam decat facultatea, iar acum am o groaza de activitati pe cap. Si sa nu crezi ca ma plang! Hai sa lasam putin muzica deoparte si spune-mi ce faci vara asta. Ha, ha! Ti-am spus ca sunt in campanie de promovare, deci o sa tot am concerte la mare si in tara. Dar tare mi-as dori sa plec intr-o vacanta pe o insula, undeva, dupa licenta.

    La numai 25 de ani, termini doua facultati si esti o mica artista. Nu-i de colo. Din toate insa, care-i cea mai mare bucurie a ta?
    Ca am reusit sa nu scot piese de care sa n-auda nimeni. Piese care sa nu placa. Asta chiar c-ar fi fost tragic. N-a mers totul struna de la cap la coada, pana mi-am format o echipa profesionista. Dar acum o am, si totul e spre bine.

    "Cine-o sa ma ia n-o sa regrete!"

    Ce proiecte mai ai in vizor?
    Nu mi-e inca limpede. Imi doresc sa evoluez in tot ce fac.

    Te vezi alaturi de-un sot si de copii, in curand, sau mai degraba o femeie de cariera?
    Deocamdata nu simt nevoia sa-mi intemeiez o familie. Nu cred ca e cazul. Oricum, la un moment dat, oricine isi doreste asta. Dar pentru mine, nu acum. Poate peste cativa ani…

    In fine, daca tot veni vorba de femeie de casa, stii sa gatesti? Ca doar esti ardeleanca…
    Gatesc rar, dar stiu sa fac de toate. De Sarbatori, in special, gatesc toate felurile posibile si imposibile, pentru ca atunci am mai mult timp. Deci cine-o sa ma ia n-o sa regrete sigur! (Rade)
    ×
    Subiecte în articol: muzica