x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dupa 11 ani

Dupa 11 ani

de Raluca Grintescu    |    14 Oct 2005   •   00:00
Dupa 11 ani
MUZICA
Trupa britanica Paradise Lost a venit pentru a doua oara in Romania. Au concertat, au facut atmosfera, au plecat. O parte din gandurile lor a ramas insa cu noi. Iata ce ne-au impartasit...

Cum ati descrie muzica voastra cuiva care nu a auzit-o niciodata?
Un dark-metal, un metal de atmosfera, gothic-metal.

Cu care din piesele voastre va identificati cel mai bine?
Ne plac toate. Unele mai mult ca altele. E greu de ales, dar piesa favorita ramane totusi "Harbour", de pe albumul "Host" (1999).

Care piesa a "batut in cuie" sunetul "Paradise Lost"?
Cred ca "True Belief" ("Reflection", 1998), dar si piesa "As I Die".

Daca ati fi avut ocazia, pentru care film v-ar fi placut sa faceti coloana sonora?
Fara indoiala, pentru "Gladiatorul" si "Sin City".

Se spune ca arta este "10% inspiratie si 90% transpiratie". Munciti necontenit la detalii sau va dirijati muza si apoi stati deoparte?
Nu, ne preocupam foarte mult de detalii. Suntem de moda veche si ne place sa facem lucrurile ca la carte, chiar daca ia ceva mai mult timp.

Scrieti versuri dintr-o experienta personala sau din pura imaginatie?
Nu avem nici o strategie atunci cand compunem versurile pentru un cantec. Incercam doar sa nu folosim cuvinte ofensatoare, pentru ca nu vrem sa cream o muzica violenta. Le folosim suficient in viata de zi cu zi.

Ce alte activitati personale va alimenteaza eforturile creative?
O plimbare la tara intr-o zi de iarna, piesajele, stirile, tot ce ne inconjoara.

Sunteti capabili sa intrati in contact cu publicul in concertele live? Care credeti ca este forta motrice a acestei legaturi?
Depinde cat de departe te afli de public si de scena. Cu cat esti mai departe, cu atat e mai greu sa stabilesti o legatura cu oamenii. Uneori multimea o "ia razna", se manifesta intr-un anume fel si noua ne place chestia asta. Tot la fel de important este si cat de bine canti sau daca esti capabil sa intri in atmosfera. Pana la urma, oamenii platesc ca sa vada un concert misto.

Care este cea mai interesanta reactie vizavi de activitatea voastra?
Am primit tot felul de reactii. Bune, proaste, foarte proaste, ingrozitoare, destul de bune. Fiecare are insa dreptul la opinie, mi se pare normal. Doar pentru ca cineva a vandut milioane de albume nu inseamna ca si e un album bun. Dar luam criticile asa cum sunt si mergem mai departe.

Are muzica puterea de a schimba necontenit lucrurile?
Cred ca da. Lumea isi aduce aminte de muzica de pe vremea lor, de un loc anume, de o veche iubita, de lucruri patrunzatoare; muzica poate schimba starea sau poate opri dezastrele naturale.

Filozofia voastra de viata?
Sa traiesti viata la maximum, sa dai tot ce poti si sa te bucuri de tot pentru ca nu stii cand "pleci"...

Care este cea mai depresiva muzica pe care ati ascultat-o vreodata?
Muzica hip-hop si R&B...

Aveti vreun gand ascuns pe care sa-l impartasiti? Este ceva care arde atat de tare inlauntrul vostru, incat simtiti nevoia sa-l "scoateti afara"?
Cand eram tineri, pe la 18 ani, eram tare nestapaniti. Cu timpul, am devenit si mai inversunati. Unii dintre noi s-au lasat de fumat si au devenit si mai nervosi (rad)... Suntem recunoscatori ca suntem uniti dupa atata timp si ca trupa a ajuns sa fie recunoscuta intr-o industrie care urca si coboara. Ne bucuram de viata. Atata tot.

Ce urmeaza pentru "Paradise Lost"?
Suntem in plin turneu de promovare al noului album "Paradise Lost". Apoi, vrem sa mai scoatem un disc si un DVD de care sa se bucure si americanii.

Un mesaj pentru fanii romani...
Ne bucuram ca am venit sa cantam si ca, dupa atata timp, fanii nu ne-au uitat. Sper sa ne mai vedem inca o data. De data asta, speram sa nu mai treaca atatia ani.
×
Subiecte în articol: muzica