Încercarea familiei legendarului Bob Marley de a obţine drepturile de autor asupra unei părţi dintre albumele sale a fost zădărnicită de o instanţă din New York, conform BBC.
Judecătorul Denise Cote a hotărât că drepturile de autor în litigiu trebuie să rămână în posesia companiei Universal Music Group (UMG). Conform BBC, este vorba despre cinci albume înregistrate în perioada 1973 - 1977 pentru studiourile Island Records.
Văduva lui Bob Marley şi copiii acestuia au solicitat despăgubiri în valoare de mai multe milioane de dolari din partea companiei UMG pe care o acuzau că ar fi "exploatat" munca legendarului muzician ce a încetat din viaţă în 1981, la 36 de ani, din cauza unui cancer.
Albumele luate în discuţie, "Catch a Fire", "Burnin'', "Natty Dread", "Rastaman Vibrations" şi "Exodus", au fost înregistrate de Bob Marley alături de trupa sa, The Wailers. Pe aceste albume figurează unele dintre cele mai importante melodii semnate Bob Marley, printre care "I Shot the Sheriff", "One Love" şi "No Woman, No Cry".
Familia lui Bob Marley a acuzat compania UMG că a reţinut toate veniturile încasate din comercializarea muzicii şi că nu a consultat pe nici un reprezentant al familiei în legătură cu nişte decizii privind folosirea muzicii legendarului rastaman în diferite domenii, aşa cum a fost cazul prelucrării unor melodii în vederea transformării lor în sonerii pentru telefonul mobil.
Bob Marley, pe numele său real Robert Nesta Marley, s-a născut în Jamaica în 1945 şi a încetat din viaţă în SUA, în 1981, notează Agerpres. Albumul compilaţie "Legend", care adună cele mai cunoscute hituri ale sale, este cel mai bine vândut album reggae din toate timpurile.
Citește pe Antena3.ro