x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun GAME OF THRONES „botează” copiii! Khaleesi, Arya și Daenerys – nume populare printre bebeluși

GAME OF THRONES „botează” copiii! Khaleesi, Arya și Daenerys – nume populare printre bebeluși

23 Aug 2014   •   23:59
GAME OF THRONES „botează” copiii! Khaleesi, Arya și Daenerys – nume populare printre bebeluși

Seria Game of Thrones a depășit stadiul de serial preferat pentru oamenii de pe tot Globul, devenind o sursă de inspirație pentru părinții care trebuie să-și boteze bebelușii. Așa se face că numeroși englezi și americani aleg să le dea copiilor lor nume precum Khaleesi, Gregor și Arya, scrie lefigaro.fr.

Numele din seria televizată Game of Thrones sunt împrumutate tot mai des, pentru copiii care se nasc în aceestă perioadă. Britanicii sunt printre cei mai pasionați de aceste nume, după cum informează Oficiul Național de Statistică din această țară, conform căruia, numai anul trecut, 187 de nou-născuți au primit numele Arya, alături de alți cinci – botezați Sansa și trei – Catelyn. Mulți au ales numele Khaleesi – care, de altfel, nici măcar nu e un nume, ci titlul de noblețe al personajului Daenerys Targaryen. Unsprezece copii născuți anul trecut se numesc acum Theon, alți unsprezece – Gregor, șase – Tyrion, patru – Brandan și tot patru – Daenerys.

În aceeași notă, și în Statele Unite ale Americii, fenomenul ia amploare. 146 de copii au fost numiți Khaleesi în 2012, iar ponderea numelui Arya a crescut cu 800% în 2012, comparativ cu anul anterior. Franța nu se vede încă foarte atinsă de aceste tendințe, având doar doi copii pe nume Khaleesi, născuți anul trecut.
Game of Thrones este o fantezie medievală, transformată în serial de televiziune, pe baza scrierilor lui George R. R. Martin, purtând același nume. A atras un număr-record de privitori pe HBO – postul care a difuzat serialul - și a obținut numeroase premii și nominalizări. (Alina-Elena VASILIU

×
Subiecte în articol: Game of Thrones