x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Gaza / Israel continuă atacurile în ciuda rezoluţiei ONU

Gaza / Israel continuă atacurile în ciuda rezoluţiei ONU

de Ovidiu Ciutescu    |    09 Ian 2009   •   00:00

Atacurile israeliene în Fâşia Gaza şi tirurile cu rachete palestiniene asupra Isrelului au continuat în această dimineaţă, înpofida rezoluţiei adoptate în cursul nopţii de Consiliul de Securitate al ONU. Rezoluţia cere încetarea imediată a luptelor, arată Agerpres.



Rezoluţia 1860, adoptată de Consiliul de Securitate al ONU cu 14 voturi pentru şi o abţinere a părţii americane, stipulează "o încetare a focului imediată, durabilă şi pe deplin respectată", în perspectiva "retragerii complete a forţelor israeliene din Fâşia Gaza". Documentul cere, totodată, redeschiderea frontierelor Fâşiei Gaza pentru tranzitul ajutoarelor umanitare şi cheamă comunitatea internaţională să contribuie la crearea de dispozitive menite să garanteze respectarea încetării focului şi oprirea contrabandei cu arme prin tunelele create între Egipt şi teritoriul palestinian.

Aviaţia isreliană a lansat noi raiduri în cursul dimineţii, după ce atacurile din noaptea de joi spre vineri s-au soldat cu moartea a 12 palestinieni. Armata israeliană a anunţat că şase rachete lansate din Fâşia Gaza au vizat sudul Israelului, rănind un cioban. Potrivit sursei, rachete de tip Grad au explodat la Beersheba, la aproximativ 40 kilometri de Fâşia Gaza, şi în regiunea Ashdod. Într-un comunicat oficial, Tsahal (armata israeliană) afirmă că în cursul nopţii au fost atacate 50 de ţinte din Fâşia Gaza.

×
Subiecte în articol: lumea gaza