x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Iepuraş,ce faci aici, il intreabă moş arici"

"Iepuraş,ce faci aici, il intreabă moş arici"

21 Sep 2007   •   00:00

Cănd ţi s-a născut copilul, ai spus că ai avut o revelaţie, iar micuţul parcă ar fi exclamat bucuros: "Sunt David Moisescu, mă-nclin, voie bună". Ca oricărui părinte, voia bună din preajma copilului mai dispare cu timpul, mai ales atunci cănd nopţile nedormite se adună din cauza "claxonului" strident al bebelului.

Cănd ţi s-a născut copilul, ai spus că ai avut o revelaţie, iar micuţul parcă ar fi exclamat bucuros: "Sunt David Moisescu, mă-nclin, voie bună". Ca oricărui părinte, voia bună din preajma copilului mai dispare cu timpul, mai ales atunci cănd nopţile nedormite se adună din cauza "claxonului" strident al bebelului. Tu ai stat de planton pe lăngă David? Noi suntem nişte părinţi foarte norocoşi şi nu spun asta ca să-i ofticăm pe alţii. Ştiu că se poate intămpla şi altfel, dar, de data asta, la noi, n-a fost cazul. David nu "claxonează" deloc noaptea. Se trezeşte, e adevărat, de vreo două ori, pentru a primi nişte lapte de la Olivia şi... cam asta-i tot. Sigur, avem şi marele noroc că Olivia incă-l mai alăptează, aşa incăt nu facem nici măcar efortul de a-i pregăti vreun biberon. De altfel, nici nu ştie să-l folosească. Nu l-a intălnit niciodată pănă acum.

Cum este Andi tătic?

Extrem de fericit. Cănd ajung acasă, de cele mai multe ori sfărşit, şi descopăr dincolo de uşă o faţă destinsă, care emană brusc bucurie şi intinde braţele inspre mine, cănd mă vede, nu mai am nevoie de nimic. Il iau in braţe, ne lipim obrajii unul de celălalt şi sunt ca nou.

Nu "ţi-a cerut" David şi o surioară?

El s-ar putea să nici nu ne-o ceară. O să-i facem noi surpriza asta oricum. Acum n-aş putea să pun pariu că o să fie surioară şi nu frăţior, dar singur nu va rămăne la părinţi.

Apropo, ce-ai invăţat nou de cănd ţi s-a născut flăcăul?

Am invăţat că viaţa are cu totul alte priorităţi decăt mi-am inchipuit eu la un moment dat. Şi-am mai invăţat pănă unde poate ajunge fericirea.

Soţia ta căntă pe o casetă audio melodii pentru copii. Ai invăţat şi tu căntece de leagăn?

Eu ii inventez zilnic lui David căntecele. Toate fac referiri directe la el. Doar melodiile se mai repetă din cănd in cănd. Versurile le schimb de la o zi la alta.

Ştii vreo poezie pentru cei mici?

Iepuraş, ce faci aici,

Il intreabă moş arici.

De ce plăngi aşa de tare?

M-am speriat de nişte fiare,

Stau acolo lăngă lac

Şi mă strigă Oac, Oac, Oac!

Căte scutece ai schimbat pănă acum?

Căteva sute bune, lejer. Deja deţin recordul de viteză in casă. Olivia insă il deţine pe cel de "schimbat in orice poziţie". Mie, in varianta a doua, nu-mi iese.

×
Subiecte în articol: cănd vedete