x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun In Blood We Trust

In Blood We Trust

de Sebastian S. Eduard    |    12 Noi 2010   •   00:00
In Blood We Trust

Cele 12 episoade din cel de-al treilea sezon "True Blood" vor fi difuzate de la 19 noiembrie, de la ora 23:00, numai la HBO. Păstrând în compoziţie un amestec perfect de romantism, suspans, mister şi umor, acţiunea serialului are loc în viitorul apropiat, când prin descoperirea unui sânge sintetic produs în masă, vampirii pot ieşi la vedere, având o altă variantă de hrană.

Amestecând romantismul, suspansul, misterul şi umorul, "True Blood" - cel mai important şi de succes serial HBO după "Clanul Soprano" - spune povestea lui Sookie (Anna Paquin, laureată cu Globul de Aur pentru acest rol), o chelneriţă cu puteri telepatice - şi o irezistibilă atracţie pentru vampirul de 173 de ani Bill Compton (Stephen Moyer) care a dispărut la finele sezonului doi. Cu ajutorul localnicilor, Sookie încearcă cu disperare să-şi găsească logodnicul şi ajunge într-o lume rău famată populată de interlopi umani şi vampiri, printre care regele vampir din Mississippi, Russell Edgington (Denis O'Hare), şi acoliţii săi: o haită de vârcolaci ce se hrănesc cu sânge de vampir.
Un film cu mai multe nominalizări şi premii Emmy, Globul de Aur, Grammy sau People's Choice, care a devenit extrem de popular de la lansarea sa în 2008.


Alexander Skarsgard

"Există cărţi cu vampiri, filme pentru marele ecran, seriale pentru micul ecran - toate cu vampiri. Care este secretul popularităţii unui astfel de gen? Sexul şi violenţa sunt totdeauna o combinaţie bună dacă vorbim despre popularitate. Oamenii sunt atraşi de mitul vampirilor pentru că sunt atraşi de tentaţia nemuririi. Cu atât mai mult cu cât personajul meu din "True Blood" este un vampir bătrân de 1.000 de ani - cu atât pot spune că el este mai atractiv. "

"Vorbim aici despre o strategie de marketing sau despre o dorinţă profund umană cu baze în psihologic? Este ceva care se află adânc în sufletul omului peste care cred că vine şi un pic de marketing. (râde)"

"Dar "True Blood" nu este numai sex şi violenţă. Am citit undeva că este, de fapt, o metaforă a minorităţii homosexuale din SUA. Eşti de acord? Da, cred că întrucâtva este. Însă depinde mult de audienţă să interpreteze filmul prin prisma propriilor relaţii. Poţi, de asemenea, să o interpretezi şi prin prisma luptei pentru drepturile cetăţeneşti care a avut loc în anii '60."

"Dacă ai putea-o lua de la început şi ai putea să îţi alegi personajul, care ar fi acela? Aaaaa, Pam (râde). n.r. - Pam este mâna dreaptă a lui Eric; personajul este interpretat de Kristin Bauer."

"La un moment dat, în carieră, ai fost actor de teatru. Îţi lipseşte asta? Îmi lipseşte foarte mult. Ca meserii, ele sunt însă foarte diferite. Sunt provocări diferite. Ar fi minunat să mă întorc în teatru şi cred că mă voi întoarce la un moment dat, însă nu acum. Este o problemă de sincronizare, şi în acest moment filmările la "True Blood", care îmi iau circa şapte luni din an, precum şi la alte filme nu îmi permit să revin la cariera teatrală. Este un lux pe care în acest moment nu mi-l pot permite."

"Filmezi acum la sezonul patru. Este deja prevăzut şi sezonul cinci? Nu încă. Trebuie întâi să vedem cum merge sezonul patru."


Biografie, pe scurt
Că din 1999 încoace a fost votat de cinci ori "Cel mai sexy bărbat din Suedia". Că nu-i este frică de nuditate - iar cei care au văzut "True Blood" ştiu ce vreau să spun. Că are mii de fani în lumea întreagă şi de multe ori organizatorii au trebuit să ia măsuri dure de securitate pentru ca el să nu aibă de suferit. Că datorită naturii sale rebele a încercat multe meserii, iar la un moment dat a hotărât să renunţe la tradiţia familiei (tatăl său este actor) şi a renunţat la carieră. Aşa că timp de opt ani a studiat Ştiinţele Politice, a făcut serviciul militar la Marină şi s-a înscris la o şcoală de arhitectură din Stockholm. După care s-a reîntors la teatru.

A jucat în mai multe filme şi seriale, unele din ele europene, altele americane. În 2001 a avut un rol în "Zoolander", alături de Ben Stiller. Consacrarea internaţională i-a adus-o în 2008 "Generatin Kill", un miniserial pentru care a filmat timp de şapte luni în deşertul namibian şi pentru care a primit critici extrem de pozitive. În 2008, de asemenea, i s-a făcut propunerea de a juca în "True Blood" un rol important şi nu a refuzat. El portretizează aici un vampir de 1.000 de ani, Eric, o figură pe cât de enigmatică, pe atât de romantică.
Planuri? Evident! În 2011 va avea premiera filmului "Straw Dogs", în care joacă alături de James Marsden, Kate Bosworth şi James Woods.

×
Subiecte în articol: vedete