x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Incredibilul mod în care vânează vulpile

Incredibilul mod în care vânează vulpile

04 Feb 2013   •   16:35

Vulpile au intrat în memoria colectivă ca cele mai viclene fiinţe. Au fost numite, şirete, rapide, ticăloase şi amăgitoare dar în mod curios două adjective lipsesc din caracterizarea lor, dar de acum vulpile pot fi definite ca mutante şi ţintaşe de elită.

Vulpile folosesc câmpul magnetic terestru pentru a ţinti prada.

Cercetătorii au remarcat că vulpile din emisfera nordică preferă să se năpustească asupra victimei, care stă ascunsă, stând la exact 20 de grade dreapta faţă de nordul magnetic.

Ştim că multe animale de la ciori la albinele se folosesc de acest câmp de energie invizibilă pentru a naviga dar niciuna nu s-a ştiut până acum că foloseşte acest câmp pentru a vâna.

După ce au fost observate mai mult de 600 de astfel de lovituri s.a stabilit că vulpile preferă preferă un unchi de atac nord-vestic. Atacurile vulpilor în aceste condiţii au o rată de succes de 73 %, pe când din direcţia opusă doar 60, iar dacă un atac se desfăşoară la un cu totul alt unghi rata de succes scade cu 18 procente.

Încă nu se ştie precis care este mecanismul pe care se bazează acest mod de vânătoare a vulpilor, cercetătorii încă dezbat pe această temă.

Vulpe la vanatoare


×
Subiecte în articol: vulpe