x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Italia / Statuia lui David va fi mutată la periferia Florenţei

Italia / Statuia lui David va fi mutată la periferia Florenţei

de Corina Andriuta    |    17 Ian 2008   •   00:00
Italia / Statuia lui David va fi mutată la periferia Florenţei

13:56 • Incredibil, dar adevărat. Fluxul de turişti a determinat şeful departamentului de cultură să ceară ministrului culturii din Italia permisiunea de a muta statuia lui David din centrul Florenţei la periferia oraşului, informează lenta.ru.



Incredibil, dar adevărat. Fluxul de turişti a determinat şeful departamentului de cultură să ceară ministrului culturii din Italia permisiunea de a muta statuia lui David din centrul Florenţei la periferia oraşului, informează lenta.ru.

 

DILEMĂ. Conform celor spuse de Paolo Cocchi, şeful departamentului de cultură, în fiecare an, Florenţa este vizitată de tot mai mulţi turişti care invadează centrul oraşului pentru a vedea statuia lui David. Cocchi susţine că actuala locaţie a lui David nu este profitabilă din punct de vedere material. El propune să mute statuia, care se află în una din sălile Academiei de Arte Plastice din Florenţa şi care atrage anual 1,3 milioane de turişti, într-o sală nouă de concerte care se construieşte în locul unei staţii de cale ferată la periferia oraşului. Atfel, Cocchi este convins că se va putea lărgi zona turistică, iar centrul va fi eliberat de aglomeraţie. Cei care sunt împotriva acestei propuneri spun că motivul adevărat pentru care vor să mute statuia lui David îl reprezintă construcţia liniilor de tramvai care se află prin apropierea Academiei de Arte Plastice. Autorităţile, chipurile, se tem că vibraţiile creeate de mişcarea tramvaielor pot dăuna sculpturii. Şeful departamentului de muzee din Florenţa este mirat de această iniţiativă. “Cred că nu le convine tuturor actuala locaţie a sculpturii ”, a răspuns, sec, acesta.l reprezintă nvinslui de cultură, oraşului, informează lenta.ru.n Italia permisiunea de a muta statuia lui david

×
Subiecte în articol: magazin david statuia