x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Japonia / Proteste violente împotriva Rusiei

Japonia / Proteste violente împotriva Rusiei

de Corina Andriuta    |    17 Ian 2008   •   00:00
Japonia / Proteste violente împotriva Rusiei

14:45 • Scandalul care are la bază presupusele acţiuni de spionaj ale Rusiei, faţă de Japonia, a dus la organizarea unor acţiuni de protest antiruse, produse de organizaţiile extremiste de dreapta din Tokyo, informează lenta.ru.



Scandalul care are la bază presupusele acţiuni de spionaj ale Rusiei, faţă de Japonia, a dus la organizarea unor acţiuni de protest antiruse, produse de organizaţiile extremiste de dreapta din Tokyo, informează lenta.ru.

 

VIOLENŢE. Pe străzile centrale ale oraşului Tokyo circulă autobuze negre cu lozinci naţionaliste “Să scoatem ruşii din ţară!”sau “Restituiţi teritoriile de nord!”. Aceste lozinci se aud inclusiv la difuzoarele maşinilor. Autobuzele sunt însoţite de poliţie şi maşini ale serviciilor secrete, iar pentru menţinerea ordinii publice au fost chemate trupe suplimentare de poliţie . Străzile din faţa ambasadei Rusiei au fost închise, iar în centru sunt postate autobuze blindate, pline cu combatanţi din trupele speciale, iar elicopterele poliţiei supraveghează situaţia din aer. Cetăţenilor din Federaţia Rusă le-a fost recomandat să fie prudenţi atunci când merg pe străzile oraşelor nipone. Organizaţiile naţionaliste japoneze au efectuat în nenumărate rânduri acte de proteste antiruse, solicitând ca ruşii să plece din Japonia, dar şi retrocedarea celor patru insule Kurile.

×
Subiecte în articol: magazin