x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Joao Havelange: Campionatele Mondiale din 1966 şi 1974 au fost măsluite!

Joao Havelange: Campionatele Mondiale din 1966 şi 1974 au fost măsluite!

de Ovidiu Ciutescu    |    27 Iun 2008   •   00:00
Joao Havelange: Campionatele Mondiale din 1966 şi 1974 au fost măsluite!

12:16 • Fostul preşedinte al FIFA, Joao Havelange, a lăsat să se înţeleagă, într-un interviu pentru Folha de Sao Paulo, că ediţiile Cupei Mondiale din 1966 din Anglia şi din 1974 din Germania au fost manipulate în favoarea ţărilor organizatoare, informează AFP.

Fostul preşedinte al FIFA, Joao Havelange, a lăsat să se înţeleagă, într-un interviu pentru Folha de Sao Paulo, că ediţiile Cupei Mondiale din 1966 din Anglia şi din 1974 din Germania au fost manipulate în favoarea ţărilor organizatoare, informează AFP.

TITLURI MURDARE. Brazilianul, în vîrstă de 92 de ani, a mai pronosticat că ediţia din 2014 a Cupei Mondiale, organizată de ţara sa, va fi "excepţională". "Am fost ales în fruntea FIFA în 1974. Era prea mult să cer să fiu ales şi Brazilia să cîştige CM în acelaşi an", a spus Havelange, care a condus FIFA pînă în 1998. Înainte de a conduce FIFA, Joao Havelange a fost preşedintele Federaţiei Braziliene de Fotbal (CBF), un post pe care l-a ocupat în perioada de aur a fotbalului brazilian (trei Cupe Mondiale cîştigate în 1958, 1962 şi 1970). "Brazilia avea practic aceeaşi echipă în 1966 ca în 1962. Preşedinte FIFA era atunci Sir Stanley Rous, un englez. Şi CM se desfăşura în Anglia", a adăugat Havelange. "Trei arbitri şi şase asistenţi au condus meciurile Braziliei cu Portugalia, Ungaria şi Bulgaria. Şapte dintre ei erau englezi, ceilalţi doi germani. Ideea era pur şi simplu să elimine Brazilia. Germania a întîlnit Uruguay şi arbitrul era englez. Argentina a întîlnit Anglia şi arbitrul era german. Ca din întîmplare, finala s-a jucat între Anglia şi Germania. nu a mai cîştigat nimic după această Cupă Mondială ", a spus Havelange. Joao Havelange a asigurat în schimb că ediţia din 1978, organizată şi cîştigată de Argentina în perioada dictaturii militare, nu a fost manipulată. Pentru Havelange, următorul preşedinte al FIFA, cel care îi va succeda elveţianului Joseph Blatter, ales în 1998, va fi compatriotul său Ricardo Teixeira (actual preşedinte al CBF), şi următorul va fi fostul căpitan al Franţei, Michel Platini, actual preşedinte al UEFA. "Nu voi mai fi pe această lume. Platini este excepţional şi inteligent", a estimat Havelange.

×
Subiecte în articol: magazin havelange joao havelange