x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun La 100 de ani, o braziliancă e elevă în clasa I.

La 100 de ani, o braziliancă e elevă în clasa I.

03 Iun 2011   •   12:42
La 100 de ani, o braziliancă e elevă în clasa I.

La cei 100 de ani ai sai, impliniti in 25 mai, brazilianca Isolina Campos s-a decis sa invete sa scrie si sa citeasca, fiind un exemplu pentru colegii ei de clasa dintr-o scoala municipala din Londrina, in sudul Braziliei.

Isolina a inceput sa studieze in 1998, dar a trebuit sa abandoneze scoala din motive de sanatate. Ea si-a reluat in prezent cursurile serale de alfabetizare pentru adulti ca sa nu ramana acasa 'fara sa faca nimic', relateaza Agerpres. 'Nu-mi place sa raman inactiva si vreau sa dau exemplu celor care vor sa studieze', a adaugat centenara, eleva intr-o tara cu peste 14 milioane de analfabeti.

Isolina Campos este eleva clasei care necesita cea mai mare atentie. 'Vrea tot timpul sa stie ce litera este una sau alta', a declarat directoarea scolii, Regina Pierotti, cotidianului Estado de Sao Paulo. 'Este intotdeauna surazatoare su nu absenteaza decat daca este intr-adevar bolnava', a adaugat ea.

Frecventarea cursurilor de alfabetizare ale scolii Moacyr Camargo Martins din Londrina, oras in statul brazilian Parana, constituie ultima activitate a zilei pentru Isolina, care locuieste intr-un apartament cu trei camere alaturi de casa fiului ei. Ea se trezeste dimineata la ora 7 si face menajul casei in fiecare zi, iar in restul timpului coase covoare din bucati de tesaturi pe care le recupereaza de la croitori.

×
Subiecte în articol: scoala brazilia clasa i centenara