x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun License to kill: Examen scris pentru gangsterii triadelor japoneze

License to kill: Examen scris pentru gangsterii triadelor japoneze

07 Sep 2009   •   00:00

Poliţia japoneză a intrat în posesia unui chestionar la care trebuie să răspundă membrii organizaţiilor criminale  pentru a putea fi certificaţi drep gangsteri.

Cele 12 întrebări ale testului au o tematica variată investigând reacţia răufăcătorilor în faţa unor evenimente în care i-ar putea aduce activitatea lor, trecând de la fraude telefonice, la schimbul de focuri în plină stradă, sau la banalul furt de maşini.

Şefii bandelor japoneze au introdus testarea subalternilor ca urmare a legislaţiei nou adoptate de autorităţi în domeniul luptei împotriva crimei organizate care îi face responsabili pe lideri de orice act comis în societate.

Analiştii estimează ca rigoarea corporatistă cu care organizaţiile criminale îşi tratează obiectul de activitate este de admirat,  în condiţiile în care criza economică a dus la diminuarea veniturilor iar conflictele dintre diversele facţiuni în lupta pentru influenţă s-au acutizat .

Totuşi, cea mai mare lovitură primită de triade a fost cea venită din partea organizaţiilor cetăţeneşti care, lucru de neînchipuit cu ceva vreme în urmă, se adresează tribunalelor pentru emiterea unor decizii de evacuare a sediilor mafiote din vecinatatea caselor lor.
telegraph.co.uk

×
Subiecte în articol: lumea triade gangsteri