x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Love is in the air

Love is in the air

14 Sep 2007   •   00:00

Turor ne prinde bine să urmărim căte o poveste de dragoste. Şi este cam greu să alcătuieşti un top obiectiv, mai ales cănd anumite pelicule ţi-au intrat la suflet.

Cele mai bune filme de dragoste


Turor ne prinde bine să urmărim căte o poveste de dragoste. Şi este cam greu să alcătuieşti un top obiectiv, mai ales cănd anumite pelicule ţi-au intrat la suflet. Tocmai de aceea vă prezentăm un clasament alcătuit de specialişti. Mai exact, de membrii AFI (Institutul American de Film).

Pe primul loc al clasamentului se situează Casablanca. Pelicula din 1942, ce-i are ca protagonişti pe Humphrey Bogart şi Ingrid Bergman, nu numai că a cucerit inimile publicului, dar a impresionat şi criticii de specialitate. Dovadă stau cele trei premii Oscar (pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu şi cea mai bună regie) şi alte cinci nominalizări la categorii importante (muzica lui Max Steiner, montaj, imagine şi interpretare masculină, atăt in rol principal, căt şi in rol secundar). Ii urmează indeaproape un alt film de referinţă in istoria cinematografiei - "Pe aripile văntului". Deşi a căştigat nouă premii Oscar, printre care şi cele pentru cel mai bun film, cea mai bună actriţă intr-un rol principal şi cel mai bun regizor, povestea de dragoste nu i-a impresionat suficient de mult pe membrii AFI. Ultima poziţie a "podiumului" este ocupată de "Poveste din cartierul de Vest", peliculă ce-i are ca protagonişti pe Natalie Wood, Rita Moreno şi Russ Tamblyn.

Comedia "Vacanţă la Roma", cu Audrey Hepburn şi Gregory Peck, a fost clasată pe locul al patrulea, in timp ce filmul "An Affair to Remember" (Cary Grant şi Deborah Kerr) a fost plasat pe poziţia a cincea.

Vă mai amintiţi, probabil, pelicula din 1973 "Cei mai frumoşi ani", film care i-a avut ca protagonişti pe Robert Redford şi Barbra Streisand. Povestea de dragoste dintre cei doi nu prea a impresionat reprezentanţii Institutului American de Film, drept pentru care au plasat pelicula dincolo de mijlocul clasamentului, adică pe locul 6. Cam acelaşi lucru se poate spune şi despre "Doctor Jivago" (Omar Sharif, Julie Christie), poziţionat pe locul 7.

CODAŞE. Cu o distribuţie remarcabilă, din care fac parte Donna Reed şi Lionel Barrymore, pelicula

"O viaţă minunată", o poveste de dragoste regizată de nemuritorul Frank Capra, rămăne una dintre favoritele tuturor timpurilor in viziunea publicului.

Nu insă şi in cea a specialiştilor AFI, care au plasat filmul pe locul 8. Acelaşi lucru se poate spune şi despre "Love story". Unul dintre cele mai romantice filme realizate vreodată, in opinia spectatorilor, a fost clasat doar pe locul 9 in topul celor mai frumoase filme de dragoste. Nici "Luminile oraşului", peliculă in care Charlot se indrăgosteşte de o fragilă tănără oarbă, n-a fost considerat suficient de bun pentru a ocupa măcar un loc in prima jumătate a clasamentului.

Dimpotrivă, capodopera lui Chaplin este pe ultima poziţie a topului.

Top filme de dragoste

1. Casablanca

2. Gone with the Wind

3. West Side Story

4. Roman Holiday

5. An Affair to Remember

6. The Way We Were

7. Dr. Zhivago

8. It’s a Wonderful Life

9. Love Story

10. City Lights

×
Subiecte în articol: dragoste magazin