x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Maeştrii luptei

Maeştrii luptei

de Raluca Grintescu    |    09 Mai 2008   •   00:00

Noua serie din trei părţi intitulată “Maeştrii luptei” va dezvălui  ştiinţa din spa­tele vio­lenţei, aşe­zîndu-i pe unii dintre cei mai pu­ternici lup­tători în­tr-un la­bo­ra­­tor special creat pen­tru a testa cît de multe ra­vagii pot lăsa în urma lor.

Experimente dificile, abilităţi de luptă, trucuri şi modalităţi de a doborî un atacator

Noua serie din trei părţi intitulată “Maeştrii luptei” va dezvălui  ştiinţa din spa­tele vio­lenţei, aşe­zîndu-i pe unii dintre cei mai pu­ternici lup­tători în­tr-un la­bo­ra­­tor special creat pen­tru a testa cît de multe ra­vagii pot lăsa în urma lor. Ur­mă­reşte cum sol­daţii de elită din SEALS, Beretele Verzi şi Coman­dou­rile is­raeliene sînt supuşi unor ex­pe­­ri­mente dificile în For­ţe specia­le.

Artele mar­ţia­le mixte îi aduc în prim-plan pe cei mai mari campioni ai acestui sport pentru a le testa abili­tăţile în luptă.

În Autoapă­rarea, află cîteva trucuri de la experţi în domeniu, de la paznici şi poliţişti cu privire la cele mai bune modalităţi de doborîre a unui atacator.

PREGĂTIRE. Dintre marile pu­teri, Statele Unite se de­ta­şează net prin varietatea de forţe speciale şi faima acestora, datorată popula­rizării în filmele de la Hollywood. Porecliţi “mîncătorii de şerpi”, luptătorii din Beretele Verzi, SEAL sau Delta Force au devenit elita armatei americane graţie unui program de pregătire care îmbină în mod optim duritatea şi profe­sio­na­lismul.

Una din cele mai puternice trupe de comando este Navy SEALs, care a executat ope­ra­ţiuni speciale în toate colţurile lumii, din jungla vietnameză pînă la ţăr­murile Panama sau în nisipurile Irakului.

 

Info

Accidente Şocante. Filmuleţele cu supravieţuitori ai unor accidente se numără printre cele mai căutate materiale descărcate de pe Internet. Însă oricît de captivant ar fi să urmăreşti cum un om păcăleşte moartea, e nevoie de ceva mai mult decît o simplă doză de noroc ca să scapi dintr-o situaţie periculoasă “ca prin urechile acului”. Acest program studiază cele mai terifiante imagini, filmate de martori oculari ai evenimentelor respective. Relatări directe şi evaluări ale experţilor îi poartă pe telespectatori pînă în momentul cri­tic aflat la graniţa dintre viaţă şi moarte, pentru a explica în mod ştiinţific de ce o potenţială victimă a devenit un supravieţuitor. (A.V.P.)

ARMA PERFECTĂ. Se iau doi băr­baţi în toată firea, o serie de mi­nunate şi înfricoşătoare arme şi se pun faţă-n faţă într-o confruntare de dragul unui studiu istoric. Arme fără tăiş, săbii, praf de puşcă şi tunuri – toate au jucat un rol crucial în războaiele omenirii. Astăzi, fos­tul ofiţer din marina britanică Monty Halls şi arheologul Stuart Prior se vor înfrunta, cu ajutorul celor mai diverse şi terifiante maşini de ucis, pentru a găsi “Arma perfectă”. (Raluca Grinţescu)

×
Subiecte în articol: documentar