x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Magazin - Momente infricosatoare

Magazin - Momente infricosatoare

de Miruna Nicolae    |    08 Dec 2006   •   00:00

Psycho este unul dintre filmele ce contin scene de neuitat

Psycho este unul dintre filmele ce contin scene de neuitat

PSYCHO. Tipatul lui Marion Crane a ramas in istoria cinematografiei

La un moment dat va lipiti spatele de scaun, suspansul creste, inima bate cu putere si va puneti mainile la ochi… Aceasta este senzatia pe care o aveti in timp ce vizionati un film de groaza adevarat. O publicatie din America a realizat un Top 10 al celor mai inspaimantatoare scene de film din toate timpurile…

TIPETE SI SUSPANS. Conform topului, scenele care te tin cu sufletul la gura se regasesc in filmele "Psycho", "The Exorcist III" si "Jaws". Pe prima pozitie se afla filmul "Psycho", regizat de maestrul Hitchcock. Protagonista scenei este Marion Crane (Janet Leigh), iar actiunea are loc in motelul Bates. Marion se pregateste sa faca un dus, cand dintr-o data perdeaua este trasa si apare o mana cu un cutit. Momentul este marcat de mimica actritei care tipa inspaimantata. Pe pozitia secunda se afla "The Exorcist", care ramane in mintea publicului pentru scenele cu fetita posedata. "Jaws" este pe locul trei. Spectatorii nu vor uita usor scena cand Matt Hooper (Richard Dreyfuss) se duce in miez de noapte sa faca scufundari, isi pune costumul, sare in apa, inoata, vede o gaura si se duce aproape cu lanterna. De unde apare brusc... un ochi.

THE EXORCIST. Crizele fetei posedate au tintuit spectatorii in scaune minute in sir

CREATURI. Pe locul patru se afla "Creatura" sau "The Thing" (1982), iar momentul de neuitat este dezgroparea navei spatiale si eliberarea creaturii. Pe pozitia a 5-a se afla "Poltergeist" (1982). Scena infioratoare debuteaza cu imaginea clovnului care apare si dispare in mod ciudat, pana cand, intr-un moment de panica, un personaj se uita in spatele sau si da de… clovn, moment in care publicul sare cu siguranta de pe scaun. Acest film e urmat de "Alien", celebru pentru scena in care creatura extraterestra tasneste din abdomenul unui protagonist. Locul sapte este ocupat de "Don’t Look Now" (1973). Pe pozitia urmatoare a clasamentului se afla filmul "Seven". Dintre toate scenele "pacatoase" ale acestui film, una este cu adevarat macabra si infricosatoare: momentul cand detectivii Mills (Brad Pitt) si Somerset (Morgan Freeman) gasesc "cadavrul viu" al tanarului care fusese imobilizat la pat si tinut fara hrana. Pe pozitia urmatoare se afla "Carrie" (1976), regizat de Brian De Palma. Momentul culminant al acestui film este scena in care Sue Snell (Amy Irving) se duce la mormantul lui Carrie White. Muzica este atat de linistita, incat publicul nu banuieste ca urmeaza o scena de groaza. Cand, deodata, din pamant ies doua maini care o inhata pe Sue. Pe ultimul loc al topului se afla filmul "Lair of the White Worm" (1988). Realizat dupa un roman semnat Bram Stoker, filmul a ramas "in istorie" cu scena jucata de frumoasa Amanda Donohoe, intruchipata intr-un vampir.

POLTERGEIST. Cateodata, televizorul si papusile ajung sa terorizeze o familie

MAESTRUL SUSPANSULUI. Alfred Joseph Hitchcock este considerat unul dintre cei mai talentati regizori de filme thriller. Nascut la 13 august 1899, regizorul si-a petrecut mare parte din adolescenta intr-o scoala catolica din Londra. La varsta de 14 ani, tatal sau a decedat si s-a hotarat sa urmeze cursurile unei scoli de inginerie si navigatie. La scurt timp dupa terminarea scolii, Alfred Hitchcock si-a descoperit o noua pasiune: fotografia, si a inceput sa lucreze in industria filmului. De aici pana la regie a fost doar un pas. Considerat de multi "maestrul suspansului", Hitchcock ramane in inimile iubitorilor de horror prin filme precum: "The Birds" ("Pasarile"), "Rebecca", "Saboteur", "Vertigo", "Marnie", "Family Plat", "I Confess", "Bon Voyage" sau "Lifeboat".

×