x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mbela găndeşte in franceză

Mbela găndeşte in franceză

23 Noi 2007   •   00:00

Congoleza Mbela Nzuzi locuieşte de 10 ani in Romănia, este preşedintele Asociaţiei Femeilor Refugiate din Romănia, lucrează in televizune, căntă in trupa Gloria şi vrea să-şi deschidă un restaurant cu specific african.

Simpatica prezentatoare care dă culoare emisiunii "6!Vine presa"

Congoleza Mbela Nzuzi locuieşte de 10 ani in Romănia, este preşedintele Asociaţiei Femeilor Refugiate din Romănia, lucrează in televizune, căntă in trupa Gloria şi vrea să-şi deschidă un restaurant cu specific african.

Admiratori. De-a lungul timpului, jovialitatea ei a făcut "victime" in răndul persoanelor publice invitate in studioul emisiunii de la B1TV. Gigi Becali, Cristian Ţănţăreanu şi Cătălin Botezatu nu sunt singurii admiratori declaraţi ai Mbelei: "Trebuie să-i adăugaţi pe lista celor cuceriţi de mine pe Silviu Prigoană, Florin Chilian, Horia Alexandrescu, George Pruteanu, Dumitru Dragomir, Gabi Popescu, şi lista poate continua la nesfărşit". Este privită cu simpatie chiar şi atunci cănd mai face greşeli de vorbire, dar ne asigură că incearcă din răsputeri să-i iasă totul căt mai bine: "Anul acesta am fost mult mai atentă şi mă lupt din răsputeri cu un handicap: incerc să nu mă grăbesc atunci cănd vorbesc, ca să mă inţeleagă oamenii. Un alt handicap este faptul că eu incă găndesc in franceză şi fac traducerea in romănă şi apoi mă exprim. E destul de neplăcut, mai ales că discuţiile sunt cursive şi căteodată ajung să nu mai ţin pasul cu ceilalţi."

Speranţe. Mbela mărturiseşte că se luptă cu kilogramele in plus, nu doar de dragul siluetei, ci şi pentru a evita problemele de sănătate. Insă nu-şi poate refuza din cănd in cănd o porţie de papanaşi, o tochitură moldovenească plus mămăliguţă sau o sărmăluţă, bucatele preferate din bucătăria romănească. Pentru prieteni găteşte preparate ca la mama... in Congo, care sunt apreciate atăt de mult, incăt se găndeşte să-şi deschidă la noi un restaurant cu specific african.

Pe plan personal, Mbela speră ca anul viitor să i se indeplinească dorinţa cea mai mare: "Fetiţa mea locuieşte cu părinţii mei in Congo şi ii mulţumesc lui Dumnezeu că am putut s-o văd in ultimii doi ani. Aş vrea să mă intălnesc cu ea in timpul Sărbătorilor de iarnă. Pentru 2008, cel mai mult imi doresc s-o aduc pe fetiţa mea definitiv in Romănia".

×
Subiecte în articol: vedete