x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mick Jagger, salvat de furtună dintr-o tentativă de asasinat

Mick Jagger, salvat de furtună dintr-o tentativă de asasinat

03 Mar 2008   •   00:00

O tentativă de asasinat care l-a avut drept ţintă, în urmă cu 40 de ani, pe solistul legendarei trupe Rolling Stones, Mick Jagger, a eşuat datorită unei furtuni care a împiedicat ambarcaţiunea criminalilor să mai ajungă la ţărm, potrivit unui documentar BBC, citat de Reuters.




O tentativă de asasinat care l-a avut drept ţintă, în urmă cu 40 de ani, pe solistul legendarei trupe Rolling Stones, Mick Jagger, a eşuat datorită unei furtuni care a împiedicat ambarcaţiunea criminalilor să mai ajungă la ţărm, potrivit unui documentar BBC, citat de Reuters.

Un agent FBI a dezvăluit, într-un episod al seriei "The FBI at 100", care va putea fi urmărit luni, la BBC Radio 4, detaliile unei conspiraţii aparţinând grupării Hells Angels, care intenţiona să-l ucidă, în urmă cu 40 de ani, pe legendarul rocker britanic. Tom Mangold, prezentatorul documentarului, a declarat pentru publicaţia britanică Sunday Telegraph că Jagger ar fi rupt relaţiile cu Hells Angels după ce un membru al grupării a ucis un fan în timpul unui concert cu intrare liberă, susţinut de Rolling Stones la Altamont, în anul 1969. O serie de biciclişti, ofensaţi de dansul efeminat al lui Mick Jager, au terorizat mulţimea adunată la concert, înjunghiind-o mortal pe Meredith Hunter, în vârstă de 18 ani. Scena a fost surprinsă şi în documnetarul "Gimme Shelter". Agentul special Mark Young a declarat, în timpul interviului pentru documentar, că membrii Hells Angels au considerat că au fost învinuiţi de solist şi au hotărât să se răzbune. Astfel, aceştia s-au urcat într-o barcă şi se îndreptau către casa artistului din Hamptons, din apropierea New York-ului. "Erau atât de furioşi pe felul în care Jagger s-a purtat cu ei încât au decis să-l ucidă. Au plănuit să se apropie cu o barcă de locuinţa acestuia pentru a putea intra prin grădină, evitând astfel paza din faţa clădirii. Însă barca în care se aflau a fost avariată de o furtună. Au supravieţuit cu toţii şi nu au mai existat alte încercări de asasinare împotriva lui Jagger", a mai spus Mangold.

Unul din membrii Hells Angels, Alan Passaro, a fost arestat şi închis în anul 1972 pentru uciderea lui Meredith Hunter, fiind eliberat după ce un juriu a decis că acesta se afla în legitimă apărare, întrucât victima poseda un pistol. Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts şi Ron Wood - membrii trupei Rolling Stones, formate în 1962 - au vândut împreună peste 200 de milioane de albume în lumea întreagă pe parcursul ultimelor cinci decenii şi au susţinut mii de concert cu casa închisă.

×
Subiecte în articol: magazin jagger