x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mihaela Rădulescu

Mihaela Rădulescu

de Anca Nicoleanu    |    20 Noi 2009   •   00:00
Mihaela Rădulescu
Sursa foto: Marius Bărăgan pentru Marie Claire/

Emisiune specială de 1 Decembrie la Antena 1



Ce ai făcut zilele astea, în scurta vizită în România?

Am mai deschis trei magazine "Picioru gras", cu haine pentru copii, marca "Ayan", am lansat a doua mea carte şi am strâns 100.000 de euro pentru copiii cu boli incurabile de la Hospice, Casa Speranţei, alături de care sunt, cu tot ce pot, de ani de zile. Mă voi întoarce la 28 noiembrie, pentru lansarea de la Târgul de carte şi pentru două ediţii speciale pe care le voi prezenta la Antena 1, duminică, 29 noiembrie, şi pe 1 Decembrie.

 Ai lansat "Nişte răspunsuri", la Răzvan şi Dani în emisiune. Ce feed-back ai avut?

Dacă spun neaşteptat, pare puţin exagerat, dar aşa este. N-am crezut că va face un asemenea rating uriaş, nu mi-am imaginat că va genera recorduri de vizionări pe videonews.ro, atâtea mesaje emoţionante pe blogul lui Dani şi, mai ales, nu am sperat că atât de mulţi oameni îmi vor cumpăra sau aştepta cartea cu asemenea interes. E măgulitor şi le mulţumesc tuturor celor care au nevoie de sensibilitate, de sinceritate, de iubire.

 Pe Dani l-ai făcut să plângă de două ori în emisie. Te-a dojenit după, că l-ai emoţionat atât de tare, în văzul lumii?


Cred că cei care reuşesc să-şi deschidă sufletul şi să primească emoţiile până la plăsele, dar să le şi lase pe-ale lor la vedere sunt oameni frumoşi şi puternici. Iar cei care nu înţeleg o astfel de emoţie sunt nişte oameni săraci şi seci. Nu m-a certat nimeni, cu atât mai puţin Dani.

 Cred că "Nişte răspunsuri" va emoţiona şi va intriga deopotrivă, va înduioşa şi va contraria. Se vor găsi însă oameni care vor scoate din context pasaje spre a trage concluzii pripite. Ţi-e teamă de interpretări eronate ale rândurilor tale?

Nu e vorba de teamă, am avut destul curaj în scris, de ce m-aş teme de reacţii la ceva ce am făcut conştient şi din tot sufletul? Cartea spune poveşti ale unor personaje, nu din viaţa mea. Cine înţelege, câştigă o energie bună, nişte fiori de care sigur are nevoie în lumea asta complicată şi din ce în ce mai înrăită... Nu e o carte despre mine, e o carte despre iubire şi despre oameni care o trăiesc intens.

 Ai fi dispusă să încerci în viaţa care-ţi aparţine vreuna dintre "nebuniile" trăite de personajele tale?

Nu ştiu ce să răspund, viaţa îţi pune în faţă atâtea încercări, atâtea experienţe şi atâtea provocări, încât e la îndemâna fiecăruia să aleagă dacă vrea să le trăiască sau să le evite.

 Cartea e dedicată avocatului Iancu Toader. De ce lui?

Pentru că e un om căruia am vrut să-i mulţumesc astfel. E un om care mi-e drag şi căruia îi datorez mult din liniştea mea de acum.

 Cine e George Petroşel?

E un tânăr poet, de-o sensibilitate şi un talent cum rar mai găseşti printre tineri. Întâmplător, e băiatul lui Edi Petroşel, de la Holograf. Am vrut să-l motivez să-şi publice poeziile minunate şi i-am făcut o surpriză deschizând cartea cu versurile lui.

 Taxi a scris două cântece foarte frumoase inspirate de carte. Vor apărea pe un suport audio?


Melodiile compuse de Dan Teodorescu şi de Marius Moga vor apărea pe un audiobook pe care-l voi scoate curând, alături de câteva texte din carte, interpretate de actori cunoscuţi.

 Cum ţi-ai gândit lansarea de la 28 noiembrie, de la ora 13:00, de la Târgul Gaudeamus?

Ca un scriitor ce vrea să intre serios în această lume. Decent şi cu sfială, căci acolo se mai lansează nume grele de scriitori. Printre colegii mei de lansare de la Polirom se numără Salman Rushdie, Cristian Tudor Popescu, Aurora Liiceanu... Sunt onorată şi abia aştept întâlnirea cu cititorii mei sensibili.

×
Subiecte în articol: vedete