x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Moscova / Bursele suspendă tranzacţionare acţiunilor

Moscova / Bursele suspendă tranzacţionare acţiunilor

de Ovidiu Ciutescu    |    13 Noi 2008   •   00:00

Bursele din Rusia au înregistrat, joi, scăderi importante din cauza declinului preţului petrolului şi a crizei financiare mondiale. În aceste condiţii autorităţile au decis suspendarea lor, informează AP, citat de Agerpres.



Bursa MICEX a scăzut cu 11,1 la sută, în primele 40 de minute ale şedinţei, la 576 puncte, înainte ca autorităţile să oprească tranzacţionarea acţiunilor până luni. Cel mai puternic s-au depreciat acţiunile producătorului de îngrăşăminte Uralkali, cu aproape 20 la sută, în tip ce acţiunile Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, au scăzut cu aproape 14,8 la sută, iar acţiunile producătorului de oţel Magnitogorsk Iron &Steel au pierdut 17,8 la sută.  Cealaltă bursă importantă din Rusia, RTS a scăzut cu 2,6 la sută, ajungând la închidere la 618,1 puncte, înainte ca autorităţile să suspende tranzacţionarea acţiunilor pentru o oră.

Analiştii previzionează o volatilitate accentuată a pieţelor bursiere din Rusia, după scăderile mari din Asia, Statele Unite şi Europa şi reducerea preţului petrolului, care a ajuns acum la aproximativ 55 de dolari/baril, după valoarea record de 147 de dolari/baril înregistrată în iulie. Rusia este al doilea producător mondial de petrol, iar scăderea preţului ţiţeiului pe plan mondial afectează puternic situaţia financiară din această ţară. Banca Centrală a anunţat, luni, că ieşirile de capital din Rusia au ajuns la nivelul record de 50 miliarde de dolari, în octombrie.

×
Subiecte în articol: lumea