x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Moscova şi Parisul, printre oraşele cele mai neprietenoase din lume

Moscova şi Parisul, printre oraşele cele mai neprietenoase din lume

de Agerpres    |    11 Aug 2014   •   20:14
Moscova şi Parisul, printre oraşele cele mai neprietenoase din lume

Moscova şi Parisul se numără printre cele mai neprietenoase oraşe din lume conform unui clasament alcătuit pentru 2014 de grupul de presă american Condé Nast pe baza opiniilor cititorilor.

Primul loc în această listă este ocupat de Johannesburg, din Africa de Sud, urmat de Cannes, de pe Coasta de Azur franceză, de Moscova, Paris şi Marsilia. Poziţiile de la cinci la 10 sunt ocupate, în ordine, de capitala Chinei, Beijing, Frankfurt (Germania), Milano (Italia), Monte Carlo (Monaco) şi Nasssau (Bahamas).

Conde Nast explică faptul că, deşi trebuiau să aprecieze cât este de prietenos sau neprietenos un oraş, cititorii care au participat la realizarea acestui clasament au acordat puncte, de multe ori, pentru aspecte care nu au legătură cu locuitorii din respectivele localităţi. De exemplu, s-au luat în calcul şi distanţa până la cel mai apropiat aeroport, percepţia asupra situaţiei politice sau barierele lingvistice.

Aşa se face că Josannesburgul se află în vârful listei deşi este catalogat drept "unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume", cu magazine şi berării excelente. Dar toate pălesc în faţa lipsei de siguranţă resimţite de turişti pe străzile marelui oraş.

Capitala rusă este apreciată pentru atracţiile sale turistice, dar faptul că moscoviţii nu vorbesc decât limba lor maternă i-a deranjat pe mulţi dintre cei care au călătorit acolo.

În cazul Parisului se pare că se aplică ideea că este minunat, dar păcat că este locuit. Oraşul este "fabulos, romantic", dar, "din păcate", parizienii sunt reci, neospitalieri şi chiar nepoliticoşi. Fiţi siguri că aveţi o hartă bună la voi, deoarece localnicii "nu vor mişca un deget să vă ajute", avertizează un cititor. Cu toate acestea, mulţi dintre cei care şi-au exprimat opiniile au fost de părere că parizienii sunt mult mai prietenoşi decât în trecut.

Frumos este şi oraşul port la Mediterana, situat pe locul al cincilea, Marsilia. Dar şi acolo sentimentul de nesiguranţă este crescut, mai ales din cauza hoţilor de buzunare. "E de evitat să fii turist acolo", spun mai mulţi americani. 

×
Subiecte în articol: turism Moscova paris