x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Nikon Coolpix S10

Nikon Coolpix S10

15 Sep 2006   •   00:00
Nikon Coolpix S10
GADGET
Aparat foto cu obiectiv pivotant

Nikon a anuntat acum ceva timp lansarea a mai multor camere digitale noi, exact inaintea expozitiei Photokina 2006 (un targ de fotografie tinut o data la 2 ani in Germania). Printre ele se afla si o camera cu obiectiv pivotant, numita Coolpix S10.

Camera dispune de un CCD 1/2.5 inch, ce poate face o poza la o rezolutie de 6 megapixeli, si de tehnologia proprietara Nikon numita "Image Sensor Shift", care ajuta la eliminarea vibratiilor aparatului foto. Obiectivul pivotant deja mentionat are un zoom optic de 10x (38-380mm) si, impreuna cu stabilizatorul de imagine si zoom-ul digital, camera poate ajunge la un zoom de 40x. Posibilitatea focalizarii pe hubloul unui avion in zbor cu ajutorul camerei Megazoom de la Nikon este totusi inca greu de realizat.

Camera dispune de o memorie interna de 16 mega, insuficienta pentru a face mai mult de cinci poze la rezolutie maxima, astfel incat cei de la Nikon au dotat S10 cu deja standardul slot pentru card SD. Cu un card de 512 mega poti face 166 de poze la o rezolutie de 6 MP, lucru bun, deoarece, dupa standardele CIPA, bateria li-ion EN-EL5 cu care vine poate face aproximativ 300 de poze.

Designul aparatului nu este chiar nou, obiectivul pivotant fiind un lucru deja incercat de cei de la Nikon la Coolpix 4.500. Acest aparat are un ecran LCD de 2,5 inch si iti da impresia mai mult unei camere video decat a unui aparat foto. Desi este mai noua decat alte camere din categoria Megazoom, Nikon Coolpix S10 nu este mai compacta decat alte camere, masurand 112.5 x 74.5 x 40.5 mm si cu o greutate de 220 g.

Sirius Stiletto 100

Radioul prin satelit la purtator a devenit o realitate o data cu lansarea radioului portabil si mp3-player Sirius Stiletto. Cand au aparut primele zvonuri despre acest gadget, se credea ca acesta va folosi Wi-Fi numai pentru transferul melodiilor. In realitate, acesta se poate folosi de reteaua de radio satelit Sirius pentru live-streaming si se poate conecta la internet folosind Wi-Fi. Ca mp3-player, Stiletto are o memorie interna de 2 giga, un ecran LCD color si masoara 2 x 4.5 x 11/16 inch. Pretul acestui radio prin satelit este de 350 $ si are pana si un transmitator FM pentru a putea asculta muzica la radioul din masina.

News

SONY PSP SUPORTA 8 GIGA. Cea mai noua versiune de firmware, 2.81, pentru Playstation Portable, pregateste consola pentru a suporta noile memory stick-uri Sony de 8 giga. Cei de la Sony au anuntat ca firmware-ul este numai pentru cei care doresc sa foloseasca memory stick-uri mai mari de 4 giga (maximul posibil pana acum) si a fost lansat momentan numai in Japonia. Desi au anuntat ca memory stick-ul este pregatit, acesta inca nu poate fi gasit in nici un magazin, nici macar in tara nipona, dar lansarea firmware-ului confirma faptul ca spatiul de 8 giga pentru muzica si filme de pe PSP nu este departe de a deveni o realitate.

UGOBE PLEO. Cea mai sofisticata jucarie lansata de Uglobe este un dinozaur pus in miscare de 14 servo-motoare, 8 procesoare si 38 de senzori. Aceasta se numeste Pleo si a fost creata de doi inventatori, Caleb Chung si John Sosoka. Pleo a fost creat pentru a fi un soi de animal de casa electronic. Acesta a fost conceput in asa fel incat sa se comporte si sa raspunda intr-un mod cat mai natural la stimulii din exterior, cum ar fi zgomot sau atingeri. Acesta doarme, se sperie si plange la un pret de 200 $, fiind o alternativa mult mai buna decat catelul de 600 $ al celor de la Sony.
×
Subiecte în articol: nikon