x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Norica Nicolai - Imi doresc să stabilizez declinul de imagine al Justiţiei romăneşti

Norica Nicolai - Imi doresc să stabilizez declinul de imagine al Justiţiei romăneşti

17 Dec 2007   •   00:00

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a anunţat la finalul şedinţei Biroului Politic Central al partidului, că, al propunerea premierul Călin Popescu Tăriceanu, senatorul Norica Nicolai a fost validată cu 28 de voturi "pentru" şi unul "impotrivă" pentru a fi desemnată ministru al Justiţiei.

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a anunţat la finalul şedinţei Biroului Politic Central al partidului, că, al propunerea premierul Călin Popescu Tăriceanu, senatorul Norica Nicolai a fost validată cu 28 de voturi "pentru" şi unul "impotrivă" pentru a fi desemnată ministru al Justiţiei.

"In cazul succesorului lui Tudor Chiuariu, lucrurile sunt destul de simple. Primul-ministru a făcut o propunere in persoana Noricăi Nicolai şi, supusă la vot secret, această propunere a intrunit 28 de voturi din 29", a declarat Antonescu.

Conform unor surse liberale votul "impotrivă" a fost acordat de vicepreşedintelui Dan Radu Ruşanu.

Norica Nicolai - Imi doresc să stabilizez declinul de imagine al Justiţiei romăneşti

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai, nominalizată de PNL pentru conducerea Ministerului Justiţiei, a declarat că işi doreşte să stabilizeze "declinul de imagine" al Justiţiei romăneşti, menţionănd că nu işi doreşte "o justiţie de operetă".

"Mulţumesc pentru increderea pe care PNL mi-a acordat-o. Trebuie să vă mărturisesc că, la decizia de a accepta această funcţie, opinia colegilor de partid a fost decisivă. Am asumat această răspundere pentru că sunt om de lege, sunt fost magistrat şi respect justiţia in care cred", a declarat vicepreşedintele liberal, adăugănd că nu doreşte să fie "un ministru partizan".

Ea şi-a exprimat speranţa că va conduce Ministerul Justiţiei in beneficiul Romăniei, care are nevoie de o justiţie independentă.

"Voi ţine ca, la finalul mandatului, Romănia să aibă un Cod penal, pentru că nu este normal ca la 17 ani de la Revoluţie să funcţionăm in baza unui Cod din 1969. Nu sunt adepta promovării multor texte prin ordonanţă de urgenţă. Cred că dezbaterea parlamentară trebuie să fie vitală in adoptarea unei legi", a mai afirmat Nicolai.

In ceea ce priveşte imaginea Justiţiei, Norica Nicolai a susţinut că doreşte stabilizarea "declinului de imagine".

"Sper că voi reuşi să stabilizez acest declin de imagine a Justiţiei romăneşti. Doresc ca justiţia să fie realizată in forul ei de realizare, in sala de judecată şi nu imi doresc o justiţie de operetă", a conchis vicepreşedintele PNL.

Geoană: Norica Nicolai are o sarcină extrem de ingrată şi de dificilă

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că senatorul Norica Nicolai, desemnată de PNL ca ministru al Justiţiei, va avea o sarcină extrem de ingrată şi de dificilă in această funcţie, in condiţiile unui an 2008 care va fi electoral şi care va ascute lupta dintre cele două palate.

Geoană a spus că Norica Nicolai işi asumă "o imensă răspundere" in acest moment, acceptănd preluarea portofoliului Justiţiei, in condiţiile in care sistemul judiciar se confruntă cu o "imensă criză de credibilitate şi de respectabilitate" atăt pe plan intern, căt şi internaţional.

El a apreciat că Nicolai are, ca ministru al Justiţiei, "o sarcină extrem de ingrată şi de dificilă", in condiţiile in care "lupta dintre cele două palate este de o ferocitate nemaiintălnită".

"Din punct de vedere al calificării profesionale şi politice, nu cred că sunt probleme, dar sarcina pe care şi-o asumă este imensă, mai ales că intrăm intr-o perioadă extrem de agitată, fiind un an electoral", a spus Geoană.

El a adăugat că doar timpul va arăta dacă decizia premierului Călin Popescu Tăriceanu de a o nominaliza pe Norica Nicolai ca ministru al Justiţiei a fost una fericită.

"In actualele condiţii, sunt şanse destul de reduse să se poată simţi o imbunătăţire in activitatea justiţiei din Romănia", a mai spus Geoană.

Stolojan: Dacă Nicolai ajunge ministrul Justiţiei, să nu se ia după Chiuariu şi să lupte contra DNAÂ

 Prim-vicepreşedintele PDL, Theodor Stolojan, a declarat, luni, că, in ipoteza in care Norica Nicolai va ajunge ministru al Justiţiei, are rugămintea ca ea să nu preia exemplul lui Tudor Chiuariu, luptănd impotriva DNA, in loc să lupte contra corupţiei.

"In ipoteza in care Norica Nicolai va fi acceptată, avem o singură rugăminte: dacă dănsa va ajunge ministru al Justiţiei, să nu facă ceea ce a făcut fostul ministru al Justiţiei, adică să schimbe direcţia luptei, de la lupta impotriva corupţiei la lupta impotriva DNA şi impotriva autorităţilor judecătoreşti", a precizat Stolojan.

  • Mediafax

×