x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O reţea de traficanţi români anihilată la Milano

O reţea de traficanţi români anihilată la Milano

de Nicoleta Craciun    |    28 Feb 2008   •   00:00

Autoritătăţile italiene au anihilat o reţea care se ocupa cu traficul de copii aduşi din România pe care îi obliga să comită furturi şi alte activităti infracţionale la Milano, Paris, Nisa, Rimini şi Veneţia.

Mici sclavi legati, ameninţati, bătuţi, cumpăraţi de la familiile din România şi transportaţi în camioane, precum marfurile, până în Italia.

 

Autoritătăţile italiene au anihilat o reţea care se ocupa cu traficul de copii aduşi din România pe care îi obliga să comită furturi şi alte activităti infracţionale la Milano, Paris, Nisa, Rimini şi Veneţia. Copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 13 ani erau obligaţi să comită furturi la Milano, în cursul iernii, după care erau mutaţi pentru a opera în restul anului la Paris, Nisa, Rimini şi Veneţia, în funcţie de perioadele în care turiştii veneau în aceste oraşe.

 Reţeaua avea o organizare ierarhică. La baza ei erau cei care se ocupau de recrutarea copiilor, identificând familiile de români dornice să îi vândă. Alţi membri îi transportau în Italia, unde erau obligaţi să comită furturi, fiind supravegheaţi tot timpul pentru a nu fugi.

 Fiecare copil aducea reţelei aproximativ 800 de euro pe zi, bani care erau trimişi în România prin intermediul unor curieri. Copiii rămâneau doar cu mărunţişul, maxim zece euro.

 De curând, poliţia din Milano a reuşit să aresteze 19 români, bărbaţi şi femei, care supravegheau 34 de copii romi, obligaţi să fure în Gara Centrala din oraş.

 “Dacă nu furam mă ameninţau că îmi vor rupe braţele”, povesteşte Ştefan, un copil de 12 ani preluat din România şi adus la Milano. “Am fost adus de doi români, soţ şi soţie, în martie-aprilie 2006. Am fost răpit din oraşul Craiova şi adus direct aici, unde am fost pus să fur. Altfel îmi rupeau braţele. Mi-au luat paşaportul. De fiecare dată când am vrut să mă întorc acasă m-au bătut rău”, spune copilul.

Pentru că o dată a refuzat să fure în gara din Milano, Ştefan a fost lovit cu brutalitate în părţile intime de o femeie româncă.

×
Subiecte în articol: magazin milano