x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Octavian Bellu Semne bune pentru Jocurile Olimpice

Octavian Bellu Semne bune pentru Jocurile Olimpice

07 Apr 2008   •   00:00

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Bellu, a declarat că cele cinci medalii obţinute de gimnastele române la Campionatele Europene de la Clermont-Ferrand reprezintă un rezultat promiţător, menit să le dea curaj sportivelor în perspectiva JO de la Beijing.



Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Bellu, a declarat că cele cinci medalii obţinute de gimnastele române la Campionatele Europene de la Clermont-Ferrand reprezintă un rezultat promiţător, menit să le dea curaj sportivelor în perspectiva JO de la Beijing.

"Cînd vii cu două medalii de aur, două de argint şi una de bronz de la Campionatele Europene eu zic că este bine şi mai ales este un semn bun pentru Jocurile Olimpice. Cred că cel mai mare cîştig este cel la capitolul încredere în gimnaste, în antrenori, în federaţie, în sistemul care iată că reîncepe să producă efecte pozitive. Gimnastica românească nu a ieşit din sfera de interes niciun moment pentru că şi la Europenele trecute Sandra Izbaşa a luat tot aur la sol, am luat locul doi pe echipe, a mai luat şi Nistor locul doi la paralele şi la bîrnă, deci cam tot timpul am fost în zona medaliilor, chiar dacă nu au fost atîtea de aur cu cîte eram obişnuiţi. Trebuie să ne reobişnuim cu ideea că avem o echipă capabilă să ne dea speranţe pentru Jocurile Olimpice. Eu zic că este un pas important", a afirmat Bellu, fost antrenor coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastică al României.

Gimnastele din România au cîştigat cinci medalii la senioare, două de aur, două de argint şi una de bronz, în cadrul Campionatelor Europene care s-au încheiat, duminică, la Clermont-Ferrand (Franţa). România a obţinut două medalii de aur, în concursul pe echipe, şi la sol, prin Sandra Raluca Izbaşa. Steliana Nistor a cîştigat o medalie de argint la paralele, în timp ce Sandra Raluca Izbaşa s-a clasat pe locul doi la bîrnă. Medalia de bronz la senioare a fost adusă de Anamaria Tămîrjan, la sol.

Bellu spune că medalia obţinută de Tămîrjan l-a surprins în mod plăcut. "Pentru mine nu a fost o surpriză acest rezultat, pentru că tot timpul ne-am aflat acolo, în bătaia pentru medaliile cele mai strălucitoare. Medalia lui Tămîrjan m-a surprins plăcut pentru că, pe lîngă liderele Izbaşa şi Nistor, iată că şi Tămîrjan poate lua medalie, iată că şi rezerva Gabriela Drăgoi, care a înlocuit-o pe Cerasela Pătraşcu, s-a descurcat foarte bine la paralele şi sărituri. Nu putem decît să ne bucurăm că gimnastica a revenit acolo unde îi este locul, am revenit la normalitate. În România, gimnastica ne-a obişnuit să fie pe locul întîi şi acolo merită să fie şi în continuare", a precizat preşedintele ANS.

Octavian Bellu accentuează faptul că gimnastica românească a avut continuitate în rezultate în ultimii peste 30 de ani şi ar putea avea şi în viitor. "Gimnastica românească este un fenomen care de mai bine de 30 de ani reuşeşte să impună respect, consideraţie. Fiecare gimnastă, indiferent cum se numeşte, dacă munceşte, este serioasă, se dăruieşte cu totul, ajunge, la un moment dat, la performanţe, pentru că să nu uităm că Nistor a dominat Campionatele Europene de junioare, la fel şi Sandra Izbaşa. Dar iată că şi cele mici încep să se afirme. Este bine deocamdată, este bine pentru aceşti copii care eu ştiu cît muncesc. Au căpătat încredere înaintea unei competiţii grele cum este cea de la Jocurile Olimpice. Este promiţător", a spus Bellu.

Întrebat dacă nu i-a părut rău că nu mai este antrenorul lotului olimpic de gimnastică, Bellu a răspuns: "Nu există o astfel de stare. Eu mă adaptez întotdeauna la situaţia în care mă aflu în momentul respectiv. A fost o perioadă foarte lungă a vieţii mele pe care am dedicat-o acestei activităţi, acum fac altceva, încerc să sprijin din poziţia aceasta nu numai gimnastica, ci toate sporturile. Iată, pe lîngă gimnastică s-a mai luat o medalie de argint şi una de bronz la lupte, Samara s-a calificat la Jocurile Olimpice la tenis de masă. Începem să prindem puţină culoare în obraji după o paloare de cîteva sezoane. Este bine, mai ales că mai sunt patru luni pînă la Jocurile Olimpice.

Preşedintele ANS a precizat însă că la Jocurile Olimpice concursul de gimnastică va fi mult mai greu decît la Campionatele Europene. "Va fi un examen greu pentru toată lumea. Acolo este un alt concurs, unde întîlneşti echipe mult mai puternice decît la Europene, mă gîndesc la China, Statele Unite şi altele. Nu putem neglija nici echipa Rusiei, pentru că au totuşi un potenţial recunoscut. Acolo este un concurs cu totul altfel. Eu am încredere că gimnastica românească va reuşi şi la Beijing un rezultat cu totul deosebit pentru că nu există această concurenţă între generaţii. Fiecare la timpul lui a făcut cît a putut de bine, fiecare s-a remarcat cu performanţele pe care a reuşit să le obţină. Nu se fac comparaţii cu ce a fost acum nu ştiu cîţi ani. Sistemul funcţionează în continuare în aceleaşi linii generale, cu părţile bune şi cu cele rele pe care le are pregătirea centralizată. Este singura soluţie pe care o avem în acest moment, pînă vom ajunge să avem nu ştiu cîte mii de cluburi private cum au alţii", a menţionat Bellu.
  • Mediafax

×