x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Preşedintele Kalmukiei susţine că s-a întâlnit cu extratereştri

Preşedintele Kalmukiei susţine că s-a întâlnit cu extratereştri

de Mihaela Matachita    |    06 Mai 2010   •   00:00

Un deputat rus a cerut autorităţilor să se asigure în legătură cu sănătatea mintală a excentricului preşedinte al Republicii Kalmukia (parte a Federaţiei Ruse), care pretinde că s-a întâlnit cu extratereştri şi că s-a plimbat cu nava lor spaţială.

Kirsan Iliumjinov, care conduce mica republică de la Marea Caspică de 17 ani, a afirmat deseori că s-a întâlnit în 1997 cu extratereştri şi a zburat mai multe ore cu aceştia, potrivit AFP care citează presa rusă. Aceeaşi poveste a repetat-o la sfârşitul lui aprilie la postul public rus de televiziune. Drept reacţie, un deputat al partidului ultranaţionalist LDPR, Andrei Lebedev, a precizat într-o cerere adresată autorităţilor: "Vă rog să spuneţi dacă preşedintele Republicii Kalmukia a realizat un raport pentru administraţia prezidenţială referitor la legăturile sale cu o civilizaţie extraterestră". Deputatul s-a întrebat dacă "există vreun regulament privind astfel de contacte ale oficialilor de rang înalt ai ţării care au acces la informaţii secrete, cum este cazul lui Iliumjinov". "Dacă este o farsă, eu nu o înţeleg. Grupul nostru parlamentar consideră că trebuie să ne asigurăm în legătură cu sănătatea, dar şi cu starea psihică a liderilor regiunilor", a declarat el cotidianului Komsomolskaia Pravda.

Kirsan Iliumjinov (48 de ani) dă asigurări de aproximativ zece ani că s-a întâlnit cu extratereştri. Aceştia purtau costume de "scafandru de culoare galbenă". El a comunicat cu ei prin telepatie. A zburat cu nava lor spaţială, "un fel de tub semitransparent". Este din 1995 preşedintele Federaţiei internaţionale de şah (FIDE), fiind şahist campion în Kalmukia. El consideră că republica sa, majoritar budistă, este centrul mondial al şahului şi a înfiinţat în apropiere de capitala Elista "Cetatea şahului", un complex imobiliar impunător.

×
Subiecte în articol: lumea