x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Războiul dintre Yahoo Inc şi Microsoft, departe de final

Războiul dintre Yahoo Inc şi Microsoft, departe de final

de Corina Andriuta    |    07 Apr 2008   •   00:00
Războiul dintre Yahoo Inc şi Microsoft, departe de final
Yahoo Inc nu se opune unei afaceri cu Microsoft Corp, însă va transmite producătorului de software că trebuie să facă o ofertă mai bună, a declarat duminică o sursă apropiată afacerii, citată de agenţiile de presă internaţionale.

DIVERGENŢE. Într-o scrisoare ce urmează să fie trimisă luni, consiliul de administraţie al Yahoo ar urma, de asemenea, să respingă sugestia Microsoft potrivit căreia afacerile companiei sunt în declin, a mai spus sursa. Aceasta este reacţia Yahoo la termenul limită de trei săptămâni impus de directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer, într-o scrisoare trimisă sâmbătă, pentru ca Yahoo să accepte oferta Microsoft de 31 dolari/acţiune, în lichiditate şi acţiuni, în caz contrar oferta urmând a fi redusă. "Este o tactică cu scopul precis de a determina managementul Yahoo să înceapă imediat negocierile", a declarat un analist din cadrul Jeffries and Co, Youssef Squali, care estimează în continuare că afacerea va fi încheiată la un preţ de 31 dolari/acţiune. Yahoo a respins în februarie oferta făcută de Microsoft, pe motiv că subevaluează compania, şi a anunţat că este în căutarea unei alternative. Între timp, s-au intensificat discuţiile legate de o posibilă alianţă între Yahoo şi AOL, parte a grupului Time Warner Inc, a mai dezvăluit sursa, care nu a fost autorizată să dea declaraţii oficiale pe marginea acestui subiect.

OFERTE. Un reprezentant al AOL nu a putut fi contactat imediat pentru informaţii, în timp ce purtătorul de cuvânt al Yahoo a refuzat să comenteze. Yahoo a mai purtat discuţii cu News Corp, însă acestea au bătut pasul pe loc în ultimul timp, a precizat sursa. Acţionarii Yahoo şi analiştii consideră că Yahoo are două mari opţiuni: să găsească un aliat pentru a demonstra că valorează mai mult ca jucător independent sau să surprindă piaţa prin afişarea unor rezultate trimestriale puternice. Analiştii de pe Wall Street consideră că nu va fi nicio companie interesată să fuzioneze cu Yahoo pentru a o salva de Microsoft şi de oferta sa de preluare, evaluată în prezent la 42,2 miliarde dolari. Conducerea Yahoo a prezentat săptămâna trecută acţionarilor potenţialul unor alianţe cu Google Inc şi AOL, ca parte din planul menit să-i convingă pe investitorii instituţionali că afacerea poate prospera şi fără Microsoft. Un investitor a declarat că firma sa a avut săptămâna trecută o întâlnire cu managementul Yahoo şi directorii au susţinut că se află în"discuţii avansate" cu Google Inc şi AOL.

×
Subiecte în articol: magazin Microsoft yahoo