x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Răzvan şi Dani refuză piţipoancele

Răzvan şi Dani refuză piţipoancele

de Anca Nicoleanu    |    05 Feb 2010   •   00:00
Răzvan şi Dani refuză piţipoancele

La doi ani de Neatza, nu vor să-şi mărite vecina



● La doi ani de "Neatza cu Răzvan şi Dani", la Antena 1, care v-au fost cele mai frumoase dimineţi?
● Dani:
Hm. Sunt foarte multe. Noi nu pregătim deloc emisiunea în mare, adică avem o echipă care ştie un şablon, ne aduce nişte invitaţi, dar detaliile le aflăm în dimineaţa aceea. Cele mai frumoase dimineţi sunt acelea care ne ies  foarte bine fără să fie pregătite dinainte. În general, cele mai frumoase dimineţi sunt acelea după care putem zice că toată lumea s-a super distrat, de la cameramani, la pompieri, la sunetişti. Uneori râdem cu toţii pentru că nu ne-am pregătit glumele înainte, pur şi simplu ne-a ieşit ceva foarte funny. Lucrurile astea ajung foarte repede şi pe internet şi le puteţi vedea acolo. Uneori îmi doresc să găsim o modalitate să înţelegeţi şi cât de tare ne-am distrat noi, în spatele imaginilor ce se văd la TV.
● Răzvan: Cea de mâine. Îmi doresc ca mereu emisiunea următoare să fie mai bună, mai amuzantă, mai pe placul celor de acasă care ne urmăresc.


● Dar cele mai grele, în care mai degrabă vă venea să vă luaţi câmpii decât să faceţi frumos la tv?
● Dani:
Cele mai grele sunt când încercăm să facem ceva impus, adică să jucăm roluri, noi suntem nişte actori foarte slabi. Astea sunt cele mai grele. Nu mi se pare greu să am probleme tehnice, să nu ne auzim sau mai ştiu eu ce. Cel mai greu mi se pare să trebuiască să joc ceva pentru că aşa am căzut noi de acord la o şedinţă la care ne-a fraierit regizorul.
● Răzvan: Cele de final de sezon. Ultimele două săptămâni sunt cele mai grele. Se acumulează uşor, uşor oboseala. Simţim nevoia de vacanţă şi atunci am impresia că este puţin mai  grea fiecare emisie.


● Ce schimbări majore s-au petrecut în viaţa voastră în aceşti doi ani?
● Dani:
Hmmm... păi la mine nu s-au schimbat multe lucruri. Mulţumită Antenei am devenit puţin mai organizat cu munca, pentru că, înainte, eram mai relaxaţi, iar performanţa nu era o prioritate. Aici suntem mai organizaţi, ne-am pus în ordine mesele, somnul, sportul, în rest funcţionez după aceeaşi schemă dinainte de a fi la Neatza.
● Răzvan: În viaţa mea, a mai apărut un copil. Am devenit tătic pentru a doua oară şi a fost un moment cu totul deosebit.


● Care dintre vecine v-a dat mai multă bătaie de cap, Andreea Mantea sau Daniela Crudu?
● Dani:
Cea mai mare bătaie de cap, Daniela, pentru că ea nu numai că joacă un rol pe care i l-am propus noi, dar este şi foarte imprevizibilă şi e foarte greu de intuit ce va face, pe ce buton va apăsa, ce va zice. Ea are nişte expresii pe care le-a inventat ea, nu i le-am dat noi şi care au devenit istorie. E ca un săpun în mâinile noastre ude. Tot timpul sunt lucruri care ne scapă.
● Răzvan: Amândouă sunt la fel de flămânde dimineaţa. Amândouă mănâncă la fel de mult în timpul emisiunii. Noroc cu Vlăduţ.


● Care au fost cele mai emoţionante momente pe care le-aţi trăit la "Neatza"?
● Dani:
Pentru mine, au fost câteva. Mi-a plăcut foarte mult când i-am primit pe Ilie Năstase şi pe Nadia Comăneci. Nu am ştiut ce să facem. Fiecare apare la radio, la televiziuni, în interviuri şi am vrut să îi primim altfel, mai curat, mai prieteneşte. Atunci am zis să fim amândoi ca Ion Ţiriac. Şi ne-am îmbrăcat adecvat, ne-am machiat adecvat, ne-am pus peruci, favoriţi, mustăţi mari, palete de tenis de Reghin, pantaloni scurţi albi, cum se purtau odinioară la tenis şi aveam doar replici din Toma Caragiu. A fost un moment foarte interesant. În plus, Ilie Năstase a decis să se alăture campaniei naţionale de luptă împotriva fumatului şi am zis că dacă tot vrea să facă un statement eficient, e cazul să rămână în chiloţi în emisiune.  A fost prima dată când a fost văzut în lenjerie intimă. Repet, a fost un moment foarte interesant. Apoi, au mai fost câteva pe care desigur le găsiţi pe internet că acum nu e ca altă dată, când trebuia să faci apel la fonotecă sau la videotecă,  ci practic cu un singur găseşti inclusiv lacrimi în emisiunea asta, involuntare, desigur.
● Răzvan: Cel mai emoţionant a fost, pentru mine, când mi s-a născut băieţelul şi echipa mi-a organizat o petrecere. A fost o surpriză foarte plăcută, care a sporit emoţia evenimentului în sine.


● Ce vedetuţe, piţipoance, pseudoartişti au încercat să vi se "strecoare" în emisiune?
● Dani:
Avem o listă întreagă. Noi practic am reinventat sau poate chiar am inventat, pe vremuri, rubrica asta cu oameni care vor neapărat să se vadă la televizor. Dar, întotdeauna, i-am lăsat pe ei să facă spectacolul, noi le-am creat doar un mediu. E ca şi cum ai furniza piedestalul pentru o statuie strâmbă, din jeleu. Noi nu am făcut altceva decât să organizăm piedestalul, ei singuri s-au urcat acolo şi şi-au dat în petec. Treaba asta ni s-a întors, practic. Dacă la început eram doar noi care făceam treaba asta la televizor, acum sunt 4-5 emisiuni care se ocupă doar cu nebunii aştia şi am vrut să ne dezicem. În plus, când personajele astea care mai trec pe la televizor şi te fac să râzi, devin super vedete şi umplu paginile din ziare şi apar în toate emisiunile, începe să nu-ţi mai placă atât de tare că le-ai ajutat, iar când ele şi câştigă bani din asta, pentru că există emisiuni în România care le plătesc să apară, asta chiar nu mai e ok. De aceea am pus pauză şi am oprit câteva personaje de la apariţie. Ele se ştiu. Se şi vede la televizor pentru că suntem totuşi o emisiune care a rămas curată.
● Răzvan: Piţipoance, o grămadă, pseudoartişti şi artişti care nu mai au nimic de spus, la fel. În fiecare zi primim cel puţin 15 telefoane pe care le refuzăm.


● Ce invitat visaţi să vă calce pragul, la un moment dat?
● Dani:
De când am intrat în televiziune, am aşteptat până săptămâna trecuta să mă întâlnesc cu trupa Holograf. Dan Bittman a mai fost pe la noi, dar trupa Holograf, nu. Practic, cu trupa Holograf, lista de vise cu vedete din România pe care voiam să le întâlnesc, s-a încheiat. Nu ştiu, nu mai visez ca pe vremuri. Când eram la radio în Timişoara ştiu că ascultam în maşină, venind de la Reşiţa la Timişoara - făceam treaba asta săptămânal - o casetă cu Voltaj şi una cu Proconsul. Îl ascultam pe Bodo... era "Cerul" pe atunci super hit şi mă întrebam oare când pot să îi iau un interviu lui Bodo, dar am putut destul de repede, pentru că a venit la Timişoara. Mă întrebam când voi putea să stau de vorbă cu el la masă, de exemplu, sau la pescuit sau povestind despre căţei, nu despre munca lor. Şi ştiu că am avut un nod în gât suta aia de kilometri - am petrecut-o singur - imaginându-mi care ar fi drumul meu spre visul ăsta. Şi uite că s-a împlinit destul de repede, după vreo şapte ani. Nu mai am acum super vise la televizor, am crescut şi noi, nu doar ca personaje, ci şi ca emisiune şi oamenii care odinioară îmi populau doar visele au şi ei la rândul lor nevoie de noi ca o parte din industria asta. O emisiune ca Neatza nu numai că îi face să îşi promoveze produsele, dar îi face şi un pic mai simpatici, pentru că noi îi primim pe oameni altfel decât într-un simplu interviu sau într-un banal preconcert.
● Răzvan:
Robbie Williams!


● De ce surprize plăcute sau neplăcute aţi avut parte aici?
● Dani:
Surprize plăcute au fost sute... e greu acum să-mi aduc aminte punctual. Eşti surprins întotdeauna când, deşi ai matinal şi în televiziune matinalul nu e prime-time, e o emisiune mică cu destul de mulţi telespectatori, dar nu cum e o emisiune de seară, eşti foarte plăcut surprins când primeşti un telefon şi cineva îţi zice "eu vreau să lansez numai la tine, adică vreau să lucrez doar cu voi. Nu mă duc la ăia la care se uită poate de 2 sau 3 ori mai multă lume pentru că nu mi se pare un loc bun unde să mă lansez." Şi sunt oameni mari care fac asta sau trupe importante, din ce în ce mai des. De fiecare dată mă suprind plăcut lucrurile astea. Adică practic, nu e numai confirmarea din exterior pe rating-uri şi pe cifre. Treaba merge şi se simte cu ochii, sunt confirmări din interior, din business. Ştiu că poate pentru un cititor de ziar sau un simplu telespectator asta nu contează. Dar credeţi-mă pe cuvant, noi între noi ne umflăm un pic cu heliu când cineva din breaslă ne recunoaşte meritele. Surprize neplăcute n-am adunat în anii aştia doi prea multe. Sunt foarte, foarte puţine. Am rămas prieten cu foarte multă lume, chiar şi după ce s-au întâmplat mici întâlniri cu scântei în emisiunea asta. Am reuşit întotdeauna să demonstrăm cu argumente că nu am greşit, ci pur şi simplu am prezentat nişte fapte, dacă cineva, să zicem, s-a supărat după ce a plecat din emisiunea asta. Bănuiesc că avem foarte puţini duşmani, în continuare, şi că foarte puţină lume ne urăşte.
● Răzvan: Surpriza cea mai plăcută a fost echipa, toţi sunt o mare gaşcă, iar noi ne-am integrat perfect. Surpriza neplăcută a fost că e cam scumpă cafeaua.


● Când vă măritaţi vecina?
● Dani:
Vecina noastră nu se poate mărita încă. Nu are încă ce-i trebuie. Plus că ajunge într-o lună la al treilea câine şi nu cred că vrea cineva să ia acasă o Daniela Crudu cu trei câini. Serios vorbind acum, n-am idee. Uite că n-am purtat discuţia asta, acum mi-am dat seama. La Daniela oricum totul e imprevizibil şi nici nu stau să mă gândesc. Eu nu vreau să se mărite. Mie îmi place aşa cum e ea.
● Răzvan: Eu sper că niciodată. De ce veniţi voi cu idei d-astea?

×
Subiecte în articol: vedete