x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Romeo şi Julieta

Romeo şi Julieta

de Sebastian S. Eduard    |    04 Dec 2009   •   00:00
Romeo şi Julieta
Sursa foto: /Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian"

Musicalul Operetei bate toate recordurile



La ora actuală, cel mai în vogă spectacol din România este fără nici o îndoială "Romeo şi Julieta" de pe scena Operetei. De la premiera de la sfârşitul lunii aprilie, spectacolul s-a jucat permanent cu casa închisă, de cele mai multe ori gazdele suplimentând locurile cu ajutorul scaunelor. "Sunt deja mulţi fani ai acestui spectacol", explică directorul Operetei, Ioan Dincă. "Există persoane care, pur şi simplu, nu au pierdut nici măcar un spectacol."

PUŢINĂ ISTORIE.
Musicalul creat de Gerard Presgurvic (în original: Haine a l'Amour), după piesa lui Shakespeare, a avut premiera la 19 ianuarie 2001, la Paris. După ce a bătut toate recordurile în Franţa (cu 2 milioane de spectatori într-un singur an), musicalul a fost montat în Canada, Antwerp, Londra, Amsterdam, Budapesta, Szeged, Moscova, Viena, Seul Taipei şi Monterrey (Mexic). În lume, până la acest moment musicalul a fost văzut de peste 5 milioane de spectatori, cu un record de vânzări de albume de peste
7 milioane de copii.

DISTRIBUŢIE. Actualul musical este făcut în colaborare cu Teatrul de Operetă şi Musical din Budapesta şi îl are ca regizor pe Miklós Gábor Kerényi (Kero). În rolurile principale îi întâlnim pe de o parte pe Jorge/Mihai Moş şi Simona Nae /Diana Niţu. Decorurile sunt semnate de Bela Gotz, coregrafia - Eva Duda, iar costumele - Rita Velich. Dirijo-rul orchestrei este Balazs Stauroczky, iar traducerea a fost asigurată de Ernest Faszekas, care dealtfel joacă în musical în rolul lui Tybalt.

Biletele se epuizează de obicei cu două-trei săptămâni înainte, aşa că zilele astea sunteţi pe ultima sută de metri pentru achiziţionarea lor, la ultimele spectacole din acest an - cele din 18 şi 19 decembrie. În luna ianuarie va avea loc o reprezentaţie cu totul şi cu totul specială, cu distribuţie mixtă româno-maghiară - Famila Capulet va fi reprezentată de actori maghiari, iar Familia Montague de cei români.

×
Subiecte în articol: vedete