x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sandra Stoicescu

Sandra Stoicescu

de Oana-Maria Baltoc    |    16 Dec 2010   •   18:11
Sandra Stoicescu

142936-03-11tv-48.jpgS-au făcut nenumărate donaţii cu prilejul teledonului organizat de Antena 1, donaţii care au însumat 850.000 de euro. Au fost gesturi care te-au impresionat în mod deosebit?

Din Canada, doamna Perechiatcu – o româncă plecată de mulţi ani, a fost impresionată de durerea oamenilor şi de campania noastră şi a trimis o donaţie de 300 de euro şi trei cutii cu haine. M-a impresionat enorm faptul că, de la distanţă, a făcut un efort atât de mare ca să-şi ajute semenii, ţara, până la urmă. La fel de mult m-au emoţionat zecile de pensionari cu care am vorbit personal în timpul teledonului. Povestea lor era aceeaşi: am pensie mică dar vreau să ajut. Cu câte 2 euro şi cu pachete cu haine sau alimente. Şi cu puţinul lor am reuşit să facem mult.

 

Ce înseamnă pentru tine funcţia de preşedinte al Funda­ţiei Mereu Aproape?

O provocare, o responsabiliatate, o onoare… o cale de a schimba lumea. O uşă deschisă larg către a visa. Şi către a împlini visul. Sunt fericită că pot să fac asta.

 

În ce zone aţi construit case pentru cei afectaţi de inundaţii şi câte locuinţe vor fi gata de pre­dare până la Crăciun?

75! Toate. E incredibil. Am plâns când am văzut prima casă gata! Am construit în toată zona Moldovei, acolo unde apele au făcut ravagii în vară. Mai precis: la Pătrăuţi, Suceava – şase case, la Do­rohoi, Botoşani – 50 de case, la Dol­­jeşti, Neamţ – cinci case, la Măr­gineni, Bacău – două case, la Său­ceşti, Bacău – patru case, la Mogo­şeşti-Siret, Iaşi – opt case.

 

 Ai fost personal să vezi şan­tie­rele. Ce ţi-au spus oamenii, cum te-au întâmpinat?

Oamenii sunt neîncrezători până în ultima clipă. Aşa de mult s-au învăţat cu răutatea, cu minciuna, încât parcă nu le vine să creadă că Fundaţia Mereu Aproape se ţine de cuvânt. Stau pe lângă casa lor şi până nu primesc cheia parcă tot se aşteaptă să vină cineva să le spună că nu e a lor. Poate mai important decât că facem casele este faptul că reclădim încrederea! România chiar dă un semn de viaţă!

 

 Vei fi prezentă la inaugurarea caselor în apropierea Cră­ciunului?

Casele se predau în etape. M-am bucurat mult că, deşi are un program infernal, Gabriela Vrân­ceanu Firea va inaugura personal casele de la Doljeşti. La prima casă, Fundaţia Mereu Aproape şi jurnaliştii de la Antena 3 şi Observator au fost reprezentaţi de Sabina Iosub – colega mea de la Antena 3. Eu mă pregătesc cu emoţie să ajung la Dorohoi în acest week-end.

 

 Ce părere ai de faptul că tot oamenii de rând îşi ajută în mod concret semenii mai puţin norocoşi, în vreme ce promisiunile politicienilor rămân neonorate?

În politicieni puţini mai au încredere, aşa că nu mai au nici aşteptări. Mă bucur însă că noi între noi ne sărim în ajutor. Asta e cel mai important! 

 

 Înţeleg că la începutul anului viitor o să demarezi un alt proiect. Poţi să ne spui câte ceva despre ce se va întâmpla?

Este un proiect în domeniul medical. Nu vreau să spun încă mai multe până nu ştiu că toate detaliile sunt puse la cale. Dar am încredere că va avea succes.

 

 Care sunt modalităţile prin care se poate contribui în continuare cu bani pentru ajutoarea celor aflaţi în nevoie?

Pe site-ul fundaţiei (www.fundatiamereuaproape.ro) există conturile. Orice leu donat contează şi sunt convinsă că am dovedit şi că va fi folosit exact în scopul în care a fost donat! În plus sper să conving cât mai multe firme să vireze către noi 20% din impozitul pe profit – atât cât se mai face profit în ţara noastră (zâmbeşte amar).

 

 Unde îţi vei petrece Sărbă­torile?

 În ţară, dar între Crăciun şi Revelion voi fi plecată în Austria. Chiar am nevoie de câteva zile de relaxare. Abia aştept.

 

Cum a fost 2010 pentru tine?

Mai ales că ai avut parte de mul­te schimbări în viaţa ta în plan profesional... Cred că la final pot spune că a fost un an senzaţional! Cu adevărat un an interesant. O despărţire după ani de relaţie – Observator şi apoi un alt drum – Antena 3 şi Fundaţia. Mulţumesc celor care mi-au dat aceste şanse.

 

Ce îţi doreşti pentru 2011? 

Să îndrăznesc să cer un an la fel ca ultima jumătate a lui 2010? Asta înseamnă un ritm nebun, dar şi sa­tisfacţii uriaşe… Îndrăznesc!

 

 Ce le doreşti românilor în noul an?

Să iasă din criză. Din toate crizele pe care le traversăm.

 

 Dar politicienilor?

Să nu mai poată minţi… măcar o zi! Ahh, ce distractivă ar fi ziua aceea la televizor!

×
Subiecte în articol: vedete fun