x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Seductie, prietenie si cinism

Seductie, prietenie si cinism

de Raluca Grintescu    |    15 Iul 2005   •   00:00
Seductie, prietenie si cinism
VIDEO, MUZICA
Un film nominalizat la mai multe premii este oferta noastra numarul unu din aceasta saptamana. Va oferim asadar "Un zar norocos".

Packard "Pack" Schmidt (Sands), un englez de varsta a doua, este un profesor de Literatura care preda in Florida si care este in cautarea unor raspunsuri. Cat timp se afla la un congres de literatura in Las Vegas, el incearca sa aduca un suflu de vitalitate in existenta lui solitara, lasandu-se in voia unor explorari sexuale, care se dovedesc a fi dezastruoase. In timp ce incearca sa reinnoade legatura celui mai bun prieten al sau cu fiica acestuia de mult pierduta, Pack este atras intr-o lume vaporoasa a seductiei, care ameninta sa-i distruga atat viata profesionala, cat si pe cea personala. Pe masura ce Pack se afunda din ce in ce mai profund in disperare, puterea dorintei, cea a abandonului de sine si a dragostei, sunt redefinite.

UMOR NEGRU. Inspirat din apreciatul roman "Mustang Sally", semnat de Edward Allen, "Un zar norocos" este o imbinare de umor negru si ironie cinica. Regizorul si scriitorul Chris Iovenko conduce o distributie superba in care joaca Julian Sands, James Belushi, Katherine Town si John Savage. Conceptia vizuala extrem de puternica a lui Amy Danger propune o imagine stralucitoare, dar in acelasi timp obscura a Las Vegasului. "Un zar norocos" este calatoria, nuantata de umor negru, spre distrugere sexuala! Filmul a fost nominalizat la cateva festivaluri importante, precum cel de la Hamptons, Long Island, Rhode Island sau California.

  • Suport: VHS si DVD
  • An: 2003
  • Genul filmului: Drama
  • Regie: Chris Iovenko
  • Cu: Julian Sands, Katherine Town, John Savage, James Belushi, Fisher Stevens
  • Puzzle mortal


    Inca de la prima secventa a filmului, esti in mijlocul actiunii: doi barbati se trezesc legati cu lanturi de un perete. Nu stiu decat ca unul dintre ei trebuie sa-l ucida pe celalalt in opt ore sau amandoi vor muri. Este un film intens, foarte complex, cu o intriga naucitoare si cu un final-surpriza, care a socat publicul la ceremonia de lansare.

    "Puzzle mortal" are o perspectiva unica, viscerala asupra ororii umane. Totul se dezvaluie din punctul de vedere al victimelor, nu din cel al politiei, asa cum esti obisnuit. Fiecare victima din film este confruntata cu o alegere imposibila, intr-un joc terifiant al supravietuirii, si trebuie sa lupte pentru a-si recapata viata sau sa moara incercand… Toate aceste jocuri, concepute de un criminal cunoscut drept Labirintul, fac ca "Puzzle mortal" sa se ridice mult deasupra filmelor de acest gen, multumita atmosferei macabre care genereaza un acut sentiment de groaza.

    Departe, departe


    Tom Cruise si Nicole Kidman joaca in aceasta aventura romantica apreciata de critici si regizata de Ron Howard. Aceasta poveste palpitanta isi are inceputurile pe coasta vestica a Irlandei, in anul 1892. Joseph Donelly (Cruise), un arendas sarac, este hotarat sa-l traga la raspundere pe mosierul nedrept. In loc de asta, se trezeste in compania fiicei mosierului, Shannon (Kidman), in drum spre America, in cautarea unui pamant al lui.
    Ajunsi la Boston, cei doi gasesc un loc in care sa se stabileasca impreuna, castigand bani din meciuri de box, fara manusi. Triumful lui Joseph este de scurta durata, iar el si Shannon se trezesc aruncati in strada, in gerul naprasnic al iernii. Joseph se angajeaza ca muncitor la calea ferata, dar nu-si abandoneaza visul de a avea intr-o zi bucata lui de pamant. Pregatindu-se sa-si revendice dreptul in noua tara, Joseph o reintalneste pe Shannon nefericita, dupa ce a reluat relatia cu fostul ei logodnic.

    MUSIC OUT

    Coldplay, plini de surprize


    In cadrul ultimului concert sustinut de Coldplay in Lancashire, rockerii si-au surprins placut fanii marturisindu-le ca ei vor fi protagonistii urmatorului lor single "Fix You". Initial, Beyonce Knowles a fost aleasa pentru videoclip, dar Coldplay s-au razgandit cand au vazut cata sustinere au din partea fanilor. "Avem cei mai tari fani din lume si vrem ca ei sa faca parte din universul nostru", a declarat solistul trupei, Chris Martin.

    Lil’Kim la zdup


    Dupa ce a obtinut titlul de prima artista de rap hardcore, Lil’Kim a mai acumulat inca unul: prima rapperita dupa gratii. Pe numele ei adevarat Kimberly Jones, vedeta hip-hop a fost condamnata la un an de inchisoare pentru sperjur. Kim a depus juraminte false si a mintit autoritatile federale, luand apararea a doi asociati implicati intr-un foc de arme petrecut in anul 2001.

    Tupac in top


    Desi nu mai e printre noi, rapperul Tupac Shakur este prezent totusi in topurile muzicale. Hit-ul "Ghetto Gospel" se afla de doua saptamani pe primele locuri in topurile britanice. La piesa si-au adus contributia vocea lui Elton John si remix-ul realizat de Eminem. Melodia de ghetou reprezinta cel de-al 13-lea succes din repertoriul interpretului, inregistrat dupa decesul sau. Vestea a venit pe nepusa masa, mai ales ca single-urile "Crazy Chick" (Church) si "You’re Beautiful" se asteptau sa castige primele doua locuri in top.
    ×